2023-01-03
其實我一向有睇開米線關注組🤣🤣所以今次嚟到受到米線關注組吹棒嘅平記富金軒雲南米線試下係咪真係咁好食😌富金軒位於佐敦官涌市政大廈嘅熟食中心🏢所以個到地下係濕濕地 枱凳都比較舊🗝就係普通熟食中心嘅質素 不過入面係無冷氣😂如果夏天去再食碗麻辣米線應該熱死🤣但係我今次就無堂食 叫左外賣~🐷招牌腩肉炸醬米線+豬軟骨(麻辣小辣)💰$𝟓𝟎($𝟒𝟏+$𝟖豬軟骨+$𝟏外賣)首先值得一讚嘅係佢地嘅米線 係粗身個種😇但因為米線冇分湯嘅關係 起碼都浸左半個鐘😳但米線依然爽口彈牙😋🙀湯底亦都好夠熱 由店家每日用新鮮豬骨熬製🐷但係辣過頭 導致淨係食到辣味 完全食唔到豬骨味🥵我嗌小辣 但係我覺得辣到係似中/大辣🌶🥵麻係有做到👍🏻而佢個種辣係嗆喉個種食到個食道同個胃係有少少火燒嘅感覺🥶但又唔算好惹味🥺所以真係有少少失望🥲湯底都幾油 不過其實餐牌有寫到💡如果想減低油份效果可以提出走肉碎😬但其實我都唔係好分到其實係炸醬定肉碎🤣食落就係普通肉碎🐷至於腩肉係薄片個種 但都幾大舊都有少少嚡 味道不過不失🤓反而豬軟骨又幾好食喎 夠入味又夠淋😋可以一試🥰🌟整體而言:雖然佢地最出名嘅好似係黃酒雞米線🐤但我覺得一間好嘅米線鋪就算係普通
所以今次嚟到受到米線關注組吹棒嘅
平記富金軒雲南米線試下係咪真係咁好食😌
富金軒位於佐敦官涌市政大廈嘅熟食中心🏢
所以個到地下係濕濕地 枱凳都比較舊🗝
就係普通熟食中心嘅質素 不過入面係無冷氣😂
如果夏天去再食碗麻辣米線應該熱死🤣
但係我今次就無堂食 叫左外賣~
首先值得一讚嘅係佢地嘅米線 係粗身個種😇
如果唔食蔥/ 芫茜記住落單時要講定阿🥰
我成日都唔記得左🤣🤣
味道😋:𝟑/𝟓
環境🌄:𝟐/𝟓
服務🙆🏻♀️:淨係叫外賣 所以唔比分啦~
性價比🤩:𝟑/𝟓 (免加一)
回頭率🔙🥳:𝟑/𝟓
👧🏻|香港𝟎𝟎後𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️🔥|美食情報💥|真實食評🫦
💰|尋覓𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定時煮食分享👩🏻🍳🍽
🔍| #𝐇𝐋𝐅_【地方名】#𝐇𝐋𝐅_【國家名】#/𝐇𝐋𝐅_煮食分享👩🏻🍳 #/𝐇𝐋𝐅_慶生之選
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻🤝👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗