2025-08-03
📍#人生有限杯.串燒店 (尖沙咀) 尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓♡人均消費: $627 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️終於搵到一間抵食又好食嘅串燒店,呢間尖沙咀赫德道新開嘅「人生有限杯.串燒店」,我哋嗌咗好多嘢,圍返都係每人三舊水左右。留港消費$10有一串,唔係用合成肉,真係推介,味道好好又抵食!✨#鹽燒西班牙五花腩 呢個五花腩燒得剛好,外脆內軟,肥瘦比恰到好處。鹽味襯托出肉質的鮮甜,食落去滿口肉香,真係唔錯。✨#泰式燒墨魚鬚 墨魚鬚燒得香脆,帶點泰式酸甜醬,口感有啲嚼勁。✨#燒雞心 雞心燒至啖啖嫩滑,微微的煙香令整個味覺更加豐富。✨#黑松露燒雞肝 雞肝滑溜,味道濃郁但唔膩,食完就會想再點。✨#鹽燒雞中翼 雞中翼外皮香脆,鹽味剛好,唔會太鹹✨#鹽燒鮮雞腎 雞腎燒得好啱,鹽味適中,食落去唔會有腥味✨#焦糖菠蘿鵝肝醬多士(2件) 呢個多士外脆內軟,焦糖菠蘿的甜同鵝肝醬的滑搭配得好好,味道平衡,令人驚喜。✨#鹽燒牛舌芯 牛舌芯燒至嫩滑,鹽味渗透入肉,口感不錯 ✨#味淋魚干 魚干燒得香脆,味淋的甜味增添咗層次感,加沙律醬食好開胃。✨#蒜蓉菜脯燒茄子(微辣)
尖沙咀赫德道4號Hotel Hart 3樓
♡人均消費: $627 @ 2
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
✨#鹽燒西班牙五花腩
✨#泰式燒墨魚鬚
墨魚鬚燒得香脆,帶點泰式酸甜醬,口感有啲嚼勁。
✨#燒雞心
雞心燒至啖啖嫩滑,微微的煙香令整個味覺更加豐富。
✨#黑松露燒雞肝
雞肝滑溜,味道濃郁但唔膩,食完就會想再點。
✨#鹽燒雞中翼
雞中翼外皮香脆,鹽味剛好,唔會太鹹
✨#鹽燒鮮雞腎
雞腎燒得好啱,鹽味適中,食落去唔會有腥味
✨#焦糖菠蘿鵝肝醬多士(2件)
✨#鹽燒牛舌芯
牛舌芯燒至嫩滑,鹽味渗透入肉,口感不錯
✨#味淋魚干
魚干燒得香脆,味淋的甜味增添咗層次感,加沙律醬食好開胃。
✨#蒜蓉菜脯燒茄子(微辣)
茄子燒得軟滑,蒜蓉同菜脯的味道好香,微辣的程度剛好。
✨#鹽燒和牛牛心排
牛心排燒得啱啱好,肉質滑嫩,鹽味提升了肉本身的鮮味
✨#山椒鰻魚汁燒白鱔
白鱔燒得剛好,山椒的香味突出,口感鮮嫩。
✨#手打檸檬茶
檸檬茶清新爽口,酸甜得嚟唔會過於膩,係一杯好解渴嘅飲品。
✨#百香果梳打
百香果梳打清新又帶點微酸,係一個好適合配合串燒的選擇。