2023-04-02
【特色漢堡店🍔 吸睛窗口位打卡✨ 鬧市中喘息空間!】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○——— 嚟到灣仔街覓食,被佢地嘅窗口位設計吸引咗🧡 望望Menu,除咗傅統同大路少少嘅漢堡款,亦有韓式泡菜、墨西哥辣椒等特色漢堡,所以決定一試✨🌶️ 🍔 墨西哥辣椒漢堡 Jalapeno Burger|$88內有煙肉、是拉差辣椒醬、墨西哥辣椒、美國牛肉漢堡,聽落去啱晒我呢個辣控😆 Jalapeno食落少少麻脷嘅刺激感,但同時又帶微微椒甜味,所以中和咗辣度唔太強,係入門版嘅BB~小辣,比預期平和🤲🏼 私心覺得再辣啲就好🥹 牛肉好厚實得嚟好juicy,味道都幾出眾,唔錯✨ 煙肉少少分佈唔平均🤏🏻 但夾埋一齊食係幾邪惡,多份香煎嘅焦脆感👍🏻 加Combo配沙律(+$25)🥗 欣賞佢有質素,配橄欖、芝士等,連同橄欖油,比起用醬料清新解膩🙌🏻🐟🍔 芥末魚柳漢堡 Finding Nemo|$70魚柳魚香味好濃,肉質實在有口感,唔會係好爛好梅嘅質地;炸粉好薄但非常香脆⚡️ 中間夾住嘅雜菜中和咗炸物嘅油膩感,食完之後都唔漏,保持到魚嘅清新感!款式唔特別,但絕對稱得上高質嘅魚柳包👍🏻✨ 加咗Combo配薯條(+$15
推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●○
———
魚柳魚香味好濃,肉質實在有口感,唔會係好爛好梅嘅質地;炸粉好薄但非常香脆⚡️ 中間夾住嘅雜菜中和咗炸物嘅油膩感,食完之後都唔漏,保持到魚嘅清新感!款式唔特別,但絕對稱得上高質嘅魚柳包👍🏻✨ 加咗Combo配薯條(+$15)🍟 薯條係好綿密嘅薯仔口感,唔係脆口crispy嗰種,個人都幾喜歡🫶🏻 係略嫌唔太夠熱,只係暖暖地🤏🏻