2021-10-13
收工同朋友食飯,搭叮叮去佐灣仔杜老誌道站,落車過馬路後巷有間台式麵館😍 重新裝修煥然一新,行工業風,型格既路線👍🏻 好多齒輪、霓虹燈、燈泡同掛畫,以美國漫畫電影為主題❤️ 食野使用QR code落單方便!湯麵:♦️牛魔王 (牛腩、牛肚、牛展、貢丸) $75♦️蕃茄豬軟骨湯麵 $68灣仔黎講價錢算係好親民,手工拉麵底,提提大家襯熱食否則好快淋晒😜 仲可以轉新竹米粉或者乾拌麵👍🏻 今次我地就試佐湯麵先!另外可以加錢轉蕃茄/麻辣湯,2碗麵既料都好多,特別係牛魔王牛腩牛展勁大舊😮 包你食得飽!夜市小食:♦️火爆芝士鹽酥雞 $36♦️麻辣牛肚 $36鹽酥雞食得多,配芝士真係未試過,雖然淋佐熱芝士係面一定冇咁脆,不過中意食芝士既朋友就唔介意啦☺️ 麻辣牛肚最推薦!面頭有青瓜絲同酸菜好好食,牛肚好入味,麻辣度剛剛好唔會太辣👍🏻 食到勁開胃!睇佢細細碟但份量超多🤣 食完佢對呢到麻辣湯麵又有啲興趣~飲品:♦️冬瓜檸檬 +$9♦️荔枝玉露 +$9
湯麵:
♦️牛魔王 (牛腩、牛肚、牛展、貢丸) $75