大家有冇d好鍾意食辣既朋友🤣?最近約左個鍾意食辣既朋友一齊去灣仔一間提供正宗川菜既餐廳到食飯🥰大廚有接近20年既烹調川菜經驗,堅持使用四川直送的調味料😝見到咁正宗,就約埋朋友一齊去試試😙◦ 招牌香鍋 - 經典香辣鍋 ($38)呢到既香鍋係餐廳大廚自行研發,然後再自己選擇唔同款式既肉同埋菜為配菜~我同朋友計計埋埋都叫左十幾款菜,份量勁勁勁大😂以下就推薦幾款我地覺得好好味既😋肉類方面覺得四川臘腸($48)幾特別,同平時香港食開個種唔同,呢到就更大片,而且係帶點辣味同埋係以肥肉為主,食落幾惹味😁另外推薦雞軟骨($48),幾有咬口口感好正😙素菜方面朋友就最鍾意土豆片($24),因為加埋醬汁之後真係幾香口;我個人就鐘意娃娃菜,因為佢係比較吸味,帶住辣味既娃娃菜都幾香口😘◦ 凍柚子茶/柑橘青檸梳打 ($28/$35)大家食辣野記得叫翻杯凍飲解辣,我同朋友都覺得飲品雖然普通但配埋比較重味既食物,感覺都唔錯🤣📍福源川香閣 灣仔軒尼詩道99號彰顯大廈2樓

◦ 招牌香鍋 - 經典香辣鍋 ($38)

◦ 凍柚子茶/柑橘青檸梳打 ($28/$35)

📍福源川香閣
灣仔軒尼詩道99號彰顯大廈2樓