2024-06-04
落雨濕濕,真係好唔想出街🥲收工途經鵝頸橋街市一帶,行入生生市場度買返啲韓國菜作為晚餐😌「生生市場」除左唔少特色韓國菜,仲有好多唔同嘅冰鮮肉類、小菜等等,鐘意食韓燒既你,可以揀返幾pack返屋企自己燒😗「甜辣無骨炸雞」我就點咗個大嘅size,全部都有大魚蛋咁大粒,一碗有成十幾廿粒,同朋友share食就最好啦!而且甜酸醬味道剛好,酸酸甜甜又開胃,亦都唔會太油膩👍點咗兩個主食 — 「辣豬肉紫菜飯卷」 、 「烤牛肉午餐盒」,前者店舖好細心咁用咗密封包裝,呢個位絕對要加下分👍除左主角辣豬肉,隨手都數到至少仲有六款配菜卷成,相當足料!後者烤牛肉午餐盒,牛肉數量亦都係唔少,用咗洋蔥一起烹煮,相當惹味!而且個餐盒仲配咗五款配菜,而且仲有一件蔬菜煎蛋捲,本身呢一款配菜係要另外單點,估唔到午餐盒都會有一件可以試吓👍「韓式炒粉絲」我唔會當佢係主食,反而會當佢係小食,但係個份量絕對唔係小食size,最後多到食唔晒,又可以留返下一餐,繼續食😌✣ 甜辣無骨炸雞(大)$78✣ 辣豬肉紫菜飯卷 $50✣ 烤牛肉午餐盒 $78✣ 韓式炒粉絲 $48
✣ 甜辣無骨炸雞(大)$78
✣ 辣豬肉紫菜飯卷 $50