做開F&B行業(唔係Fashion & Beauty囉),一入門口就知呢間野掂唔掂。裝修光鮮得體,桌凳擺位寬敞舒適,menu有design,有upgrade嘅套餐,食材有gimmick(安格斯牛、鮑魚、蠔、花膠、海斑),待應有禮貌(自動加水),毫無疑問喺大集團經營,俾到信心,唔洗中伏。【價錢】比較創興樓入面嘅火鍋,呢間都算貴,由來$188起錶至$288,加鴛鴦湯底$68。 我同朋友二個人叫$238餐(中價餐),加湯底,無加一,埋單$544,物超所值。淨計安格斯牛抵食到暈。【湯底】10個湯底 + 貴餐有多2個湯底。其中川芎天麻專治頭病,補野黎,但藥才味重,要睇自己口味喇。【推介湯底】 麻辣 + 胡椒豬肚麻辣:配有質感而無咩味嘅食材,響玲,蜂巢豆腐(少見,呢到有),可以索盡麻辣味。大啖咬麻辣蜂巢豆腐,勁過爆漿牛丸,好爽!胡椒豬肚:令海鮮變得更鮮,肉類變甜,魚同牛肉好上味,好出色!【食材】海鮮拼盤(跟人頭俾份量,冇得再添),貴set 就再多d料(下圖)。海班:正正正,魚皮含膠質,勁有口感。鮑魚:唔啱火鍋,gimmick嘅野就算….。蠔:同上安格斯牛:牛味重,有口感,好好味,仲要任叫! 蜂巢豆

【價錢】

【湯底】
【推介湯底】
 麻辣 + 胡椒豬肚

【食材】
海班:正正正,魚皮含膠質,勁有口感。
鮑魚:唔啱火鍋,gimmick嘅野就算….。
蠔:同上

安格斯牛:牛味重,有口感,好好味,仲要任叫!

蜂巢豆腐:好少見,市面難買,(通常要加工,買豆腐磚放入冰格,改變質感), 索湯一流,有口感,你會愛上。

真。墨魚丸:惹味彈牙,建議用清湯烚熟。

【美中不足】
飲品款少:唔過10款,得可樂同一啲國產牌飲品,無夏枯草,無酸梅湯,有啲失望。我全程飲清涼爽黎調和,哈哈^^
醬料不多:得6樣,比較遜色,如果芫茜愛好者,會失望了…………

總括來講
食料豐富,安格斯牛、鮑魚、蠔、花膠、龍躉,物超所值,會再食。值得推薦!
如果食評有用,請俾like,請關注,魔法小神童家薯^^
2018-02-05