係港大附近落堂之後(係A出口排完長龍)周圍都要排隊?! 想搵間靜靜地嘅餐廳坐下,又想懶係健康咁去邊好?餐廳入面都有好多手工製作嘅裝飾品 —— piñata ( 超 可 愛 ~)就連外牆嘅壁畫都係團隊畫㗎 🎨水街有間正宗墨西哥菜,由墨西哥主廚 Eligio Escobedo 掌舵 ~亦有純素菜式對素食者友好 ✔️𓏸 Avocado Ceviche | 149見到係廚師推薦而揀的!對素食者友好 ✔️其實就係牛油果、番茄、青瓜、青檸汁配自家製薯片!佢哋個薯片即炸真係好好食! 𓏸 Quesadilla | 99有多達9種配料可以揀!素食Quesadilla都可以揀㗎~我哋揀咗Homemade Pork Chorizo辣辣地幾惹味,佢落芝士個份量都幾多!可以微微見到有拉絲嘅狀態其實兩舊已經夠飽~𓏸 Avocado Ice-cream | 88呢度嘅打卡 Signature 🥑味道真係同想像中好唔同!!非常之 creamy 覺得佢個質地已經唔似係雪糕,而真係一舊好重牛油果味嘅忌廉!而且唔會好甜,就係牛油果本來嘅味道甜味反而係來自粒蛋黃! 其實係芒果雪葩,分開食比較好Xdd𓏸 Homemade Chur
係港大附近落堂之後(係A出口排完長龍)
周圍都要排隊?!
想搵間靜靜地嘅餐廳坐下,又想懶係健康咁
去邊好?
就連外牆嘅壁畫都係團隊畫㗎 🎨

亦有純素菜式
對素食者友好 ✔️

𓏸 Avocado Ceviche | 149
見到係廚師推薦而揀的!
對素食者友好 ✔️
其實就係牛油果、番茄、青瓜、青檸汁配自家製薯片!
佢哋個薯片即炸真係好好食!

𓏸 Quesadilla | 99
有多達9種配料可以揀!
素食Quesadilla都可以揀㗎~
我哋揀咗Homemade Pork Chorizo
辣辣地幾惹味,佢落芝士個份量都幾多!
可以微微見到有拉絲嘅狀態
其實兩舊已經夠飽~

𓏸 Avocado Ice-cream | 88
呢度嘅打卡 Signature 🥑
味道真係同想像中好唔同!!
非常之 creamy
覺得佢個質地已經唔似係雪糕,而真係一舊好重牛油果味嘅忌廉!
而且唔會好甜,就係牛油果本來嘅味道
甜味反而係來自粒蛋黃!
其實係芒果雪葩,分開食比較好Xdd

𓏸 Homemade Churro | 78
肉桂糖唔算有太多
出面嘅churros 係食佢嘅炸得好脆嘅質感
呢到嘅Churro 你係可以食到佢嘅麵粉香味! 質地都比較實在! 新鮮即炸外面都夠香脆的
但入面就有啲似蛋糕嘅質感
沾埋朱古力醬就啱啱好!
唔會太甜而且有濃郁朱古力味~

𓏸 Horchata | 38
𓏸 Mexican Chocolate | 38
中意食肉桂嘅人必定要試
兩杯飲品都好重肉桂味!
Horchata 其實係由唔同嘅材料 e.g. 杏仁、芝麻、大米、大麥、油莎豆混制而成嘅飲料
只能講唔同嘅墨西哥菜餐廳調製嘅味道都唔同~
呢到嘅Horchata 係濃濃嘅堅果味,而且肉桂味都好重㗎!
真係好特別(得呢度先有㗎!)
而凍朱古力個質地就比 Horchata 更杰身,好濃郁嘅朱古力肉桂味
2024-02-16