2021-07-04
.☞ 深水埗除咗多cafe之外仲有好多唔同嘅餐廳㗎🤪今次就嚟到都係好出名嘅黃店食dinner💛☞ 店家聲稱佢哋所有牛肉都係採用咗新鮮騸牯牛(即係經過閹割的牛隻)肉味會較濃,肉質肥美甘香,而番茄濃湯亦都係採用咗新鮮騸牯牛腩及牛骨熬製👍🏻.🍴滑一滑 配 烏冬($55)❖ 呢個其實就係騸牯滑牛,再配上炒滑蛋嘅烏冬,佢個滑牛肉真係好腍身🤩而炒蛋係好香好滑嗰種,一啲都唔老🤤🍴一貝子 配 烏冬($50)❖ menu寫話佢係用上北海道刺身級牛油帶子配新鮮甘甜嘅大蜆😍❖ 大蜆就正正常常無起沙,合格👍🏻而我覺得個帶子堅鮮甜!雖然食落應該係無煎過,但係個味道超級鮮甜‼️十分推薦👍🏻🍴豚豚圓圓 配 上海麵($70) ❖ 顧名思義,即係用上豬腩肉同豬頸肉🐷兩隻肉都煎到好香好惹味。但係相對滑牛同一貝子,我就覺得呢個會普通咗啲😆☞ 三個湯底都非常濃郁,但係唔知係咪真係用牛腩牛骨熬製嘅關係,我覺得飲得多會覺得好鹹🤣但係整體來講我十分推薦滑一滑同埋一貝子🥰☞ 另外有個加分位!店舖牆上會有其他黃店嘅食物🤣喺自己鋪頭介紹其他黃店呢個真係第一次見,大家去開深水埗都可以試吓!支持同路人🥰💛
🍴滑一滑 配 烏冬($55)
🍴一貝子 配 烏冬($50)
🍴豚豚圓圓 配 上海麵($70)