2023-05-18 264 浏览
继上次食完佢嘅姊妹店, 今次终于食到迷你毛啦!!!! 今次book咗平日食, 店舖位置始终唔系好旺嘅位置,平日夜晚又未至于话full。 温泉蛋什菌牛肝菌汁猫耳朵粉 牛肝菌汁好香好cream,呢间店D什菌好有趣地落冬菇,不过成件事都夹嘅,味道唔错。 成日觉得温泉蛋捞咩都好好食,唔会有违和感,不过觉得向呢个粉上就冇咩特别画龙点睛嘅作用啦!香煎虎虾海鲜牛油果米型粉 除咗大大只虎虾外,海鲜方面都仲有几只墨鱼仔,虎虾就正常冻货质素,墨鱼仔比较OK。几比较欣赏佢个牛油果米型粉。米型粉食落似淋D嘅Risotto,融入咗牛油果意粉汁,味道唔错,本身个汁已经唔腻,再加埋柠檬汁同埋鱼籽,口感同味道更加突出! ❤️意大利云吞配软壳蟹冬荫功泡沫软壳蟹炸得唔错,食落都仲脆。冬荫功泡沫个汁颜色偏黄,睇落唔多似冬荫功汁,但事实上冬荫功够重,再配合芝士满满嘅意大利云吞。大爱!🔥安格斯牛腰扒配阿根廷青酱 大推! 虽然冇得拣牛扒嘅熟度,但佢有咬口得嚟都有少少嫩嘅感觉,熟度大概7成同冇乜血水!酱汁方面除咗青酱,仲有粗盐同佢嘅特制酱汁(应该系梨/木瓜味?!),几款酱汁俾到唔同嘅味蕾享受。🔥法式多士 呢款多士好受欢迎,见好多台都

温泉蛋什菌牛肝菌汁猫耳朵粉

香煎虎虾海鲜牛油果米型粉

❤️意大利云吞配软壳蟹冬荫功泡沫

🔥安格斯牛腰扒配阿根廷青酱

🔥法式多士
呢款多士好受欢迎,见好多台都叫。 法式多士做到焦糖化嘅表面,入面就系浸满蛋汁嘅面包😋,就算冇汁都已经好好食,不过有埋Vanilla Custard同埋水果系有加分嘅。 配合埋双色雪糕同朱古力脆脆,满分❤️

🔥Earl Grey Latte ($40)
一入口已经有浓浓嘅Earl Grey味,但系就唔算甜,呢点几好!

Chocolate Latte (Cold)
虽然只系一杯冻朱,但系佢造型上都做到似Dirty咁有D朱古力挂杯!

Matcha Latte ($45)
有浓郁嘅抹茶味,奶泡绵密,与抹茶的苦甜相得益彰。

🔥火龙果乳酪($46)
颜色鲜艳,好有夏天嘅感觉🥰火龙果肉同籽增加咗口感,乳酪酸酸酸甜甜咁,饮落好清爽。

今次满意度几高,不过觉得系份量较少,同埋收得比较早 (收9点)。

温泉蛋什菌牛肝菌汁猫耳朵粉
香煎虎虾海鲜牛油果米型粉
安格斯牛腰扒配阿根廷青酱
意大利云吞配软壳蟹冬荫功泡沫
法式多士
Chocolate  Latte  & 火龙果乳酪
Earl Grey Latte    & Macha  Latte
2023-05-16
安格斯牛腰扒配阿根廷青酱