2024-04-07
【深水埗區】【C2食堂】上次講到同真正哥嚟咗荔枝角香港工業中心做嘢,今日繼續,咁就當然繼續喺呢頭搵嘢食啦。上次講到喺 C 座地庫有個 food court,今次我哋就唔喺地庫食,喺返地面。事緣係喺等𨋢嘅時候,聽到有個送貨叔叔講有間食燒鵝嘅喺 C2,咁就梗係要試。去到呢間真係好工廈食堂 feel 嘅餐廳,又真係見到好多燒味擺晒喺度,亦都有好多燒味嘅套餐組合選擇。真正哥試咗個 $55 嘅「至尊叉燒飯」轉「米粉」,上菜嘅時候發現佢勁勁勁大碗,嚇到真正哥呆咗,而啲叉燒就幾好食,燒得幾靚,我都有試一舊嘅。佢有加 $5 試「凍檸茶」少甜,佢話都係茶餐廳風味嘅凍檸茶咁。而我就試 $98 「原隻爆汁燒鵝髀飯」轉「瀨粉」,都係好大碗,而燒鵝髀亦外脆內嫩又多汁,正。加 $5 飲「凍奶茶」,唔錯。我哋去嘅時間正値下午茶時段,每個套餐減 $8,埋單價 $147,抵呀。。。(地址:荔枝角青山道479-491號香港工業中心C座地庫C2號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am深水埗區 #荔枝角 #C2食堂 #香港工業中心 #香工美食 #至尊叉燒飯 #米粉 #凍檸茶少甜 #原隻爆汁燒鵝髀飯 #瀨粉 #凍奶茶 #1am1347 #1ambackup