2021-09-14
新蒲崗真係捐窿捐罅揾到好多好野食,係考評局另一邊巷仔,發現有間叫《海膽仔》以海膽為主題日式餐廳,每日新鮮運到除了海膽,仲有生蠔🦪刺身黎到當然要試吓有幾新鮮😋嘆過豐富午餐先,雖然過了午餐2:00時段,平日都咁多人等位,睇來應該都唔差嘅🤭我地都等咗15分鐘先有位。近門口係刺身部,另一邊櫥窗有好多刺身,海膽,生蠔賣的,入到店內以為好细間,原來樓上仲有一層的。餐牌都好多選擇,價錢都唔算貴,仲免加一添🤭黎到當然要試下海膽嘅款式😋(5🌟最高)倍化帶子吞海膽🌟🌟🌟🌟🌟燒海膽生蠔🌟🌟🌟🌟🌟海膽三色花之戀🌟🌟🌟🌟海膽手卷🌟🌟🌟🌟🌟軟殼蟹手卷🌟🌟🌟🌟🌟香葱拖羅蓉手卷🌟🌟🌟🌟黑松露玫瑰花之戀🌟🌟🌟🌟松葉蟹膏軍艦🌟🌟🌟🌟炸蝦蟹子卷🌟🌟🌟🌟鰻魚芝士卷🌟🌟🌟🌟混合海膽沾麵🌟🌟🌟真心讚海膽味道鮮甜,份量適中,肉質肥美帶子包住海膽,整個一口吃超正好滿足😋燒海膽生蠔,海膽同蠔一起吃非常鮮甜🦪size都大隻,不過我係將沙律醬撥走先食架😆因為太多沙律醬怕搶走蠔同海膽既鮮味,希望餐廳留意呢點唔好放太多沙律醬啦😉每一份海膽手卷份量都好多,炸物軟殼蟹🦀炸蝦🍤都炸到好金黄香脆,耐咗都唔會腍哂😋好味,其它卷物同壽司都足份量又好味👍不
(5🌟最高)
松葉蟹膏軍艦🌟🌟🌟🌟
炸蝦蟹子卷🌟🌟🌟🌟
鰻魚芝士卷🌟🌟🌟🌟
混合海膽沾麵🌟🌟🌟
不過混合海膽沾麵個湯底就比較偏甜,個人覺得麻麻地,但沾麵配料都幾足料!
總括來講呢度可以再來幫襯😆因為仲有太多野食未試👍