餐厅: 磯野水產
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅设计好有日本风味,而且全程播住日文歌,即刻好有身处系日本居酒屋感觉。服务员全部都好friendly,增加咗食野时候嘅享受,更加系食紧嘅过程中,可以睇到职员即时烧海鲜嘅表演😍😍😍即使今日得自己一个嚟食,都完全有齐视觉同听觉嘅享受,一啲都唔寂寞!如果唔想谂叫咩嘢食好,餐牌有齐几款一、二人餐可以选择,咁就唔洗烦恼了。。矶野昼食 C (HK$538)一人set包含沙律、先付四点、蒸蛋、浜烧海鲜 x 2、主食 x 2、汤 & 甜品,好丰富好饱肚。。前菜由沙甸鱼制成嘅酱,配合埋青瓜、红萝卜、沙葛条,全程会由蜡烛热住保暖,味道咸咸地配合埋爽口嘅果瓜,食起嚟好醒胃。。火炙三色沙律表面有火炙三文鱼、左口鱼、虾,海鲜嘅油脂渗入沙律,食起嚟更加香。先付四点有三文鱼&油甘鱼刺身,既厚身又鲜味。海鲜蒸蛋表面有蟹籽&鱼肉,蒸蛋口感好滑身。浜烧苏格兰蛏子 & 北海道活帆立贝职员会先拎盆海鲜比客人睇睇,之后会系面前既长枱即时烧海鲜,有用清酒 or 黑松露先煮一煮,等海鲜入味之后再烧。蛏子食起爽口弹牙; 而帆立贝就完全渗入清酒,裙边好爽口,而帆立贝肉好淋身,同一个海鲜有唔同嘅口感。。塩烧美国牛小排 & 香煎日式野菜

。矶野昼食 C (HK$538)

。前菜
前菜

。火炙三色沙律
火炙三色沙律

。先付四点
有三文鱼&油甘鱼刺身,既厚身又鲜味
先付四点

。海鲜蒸蛋
表面有蟹籽&鱼肉,蒸蛋口感好滑身

。浜烧苏格兰蛏子 & 北海道活帆立贝
浜烧北海道活帆立贝

。塩烧美国牛小排 & 香煎日式野菜
牛小排大约五成熟,肉质仲系好粉嫩,而且外脆内软,食起嚟仲好够牛味,好够油脂,一啲都唔鞋口。而旁边嘅野菜,全部都煎香左,甜甜地完全唔油腻。
塩烧美国牛小排 & 香煎日式野菜

。松叶蟹丼
呢个不得了😍😍😍唔止蟹膏好多,松叶蟹钳里面嘅蟹肉好鲜甜,成个饭食起甘香浓郁,好想encore多一碗!
松叶蟹丼

。海鲜味噌汤
海鲜份量好够(有蚬&虾),令味噌汤变得更鲜味
海鲜味噌汤

。雪糕蛋卷
有香蕉朱古力&巨峰提子口味,完全好似食紧日本当地嘅手信咁😍
雪糕蛋卷

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰💰(TTL $591.8,人均消费$591.8)
环境质素: ☘️☘️☘️

* 矶野水产 (铜锣湾)
铜锣湾轩尼诗道525号澳门逸园中心19楼

同类餐厅 #cocofood_日本菜
同区餐厅 #cocofood_铜锣湾
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update
前菜
浜烧北海道活帆立贝