係尖沙咀做完面部護理之後,感覺好放鬆,💆‍♀️情緒轉為愉快,跟住就肚餓仔。我就揀咗阿閒泰,身在K11,彷彿身處泰國,拉近呢種異國情調👾。我仔細嘆味,發現入便嘅食物有D fusion菜嘅風格,好有吸引力,即刻就去品嚐啦!📷🤖首先介紹嘅就係👉脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬👈,對我嚟講,真係打卡首選!👾醬汁鋪在明亮嘅米紙卷上,真係非常出彩。咬嘅時候,無比嘅香脆口感配合牛油果醬的油滑,令人印象深刻。🤡之後試了一個好味爆嘅菜式-👈泰式生蝦刺身👈。每一隻蝦都大隻🎃,新鮮無比。尤其是配上特別嘅醬汁,明亮的顏色下是彈牙嘅口感,真係好難忘。接著就係絕不能錯過嘅👉又話啦菠蘿雞肉炒糙米飯👈。菠蘿鮮甜,雞肉飽滿,加埋炒米飯,味道真係一流。視覺上,整組顏色配搭得好出色,食落口又味道超正,正!🎃👺甜品就揀咗👉楊枝甘露莎莎配自家製芒果雪條👈,返完facial之後黎個甜品,甜美又滿足。係食好野之後,好野嘅感覺真係即時湧上心頭,我一下子精神起嚟💪。嚟到K11阿閒泰,食完晚餐,我真係由心底感受到呢間餐廳嘅用心同精緻。