【沙田区】【HABO室内钓虾场】我同同事振华哥都系住沙田,最近听讲有间喺石门嘅室内钓虾场好受欢迎,所以就一齐去试吓玩。以前我从来都冇去过呢啲场所玩,极其量都系喺烧烤场玩𠮶啲钓龙虾、捞金鱼嘅游戏,船 P 𠮶啲我就一次都冇去过。所以知道沙田附近开咗之后,就去试下喇。入到去就见到两个大缸,都几多人喺度玩紧,大部分都系啲一家大细,都系一个唔错嘅亲子活动。店员一开始会派发「虾皮」做饵,有技巧地串入钓钩里面之后,就可以开始钓虾。店员唔知系咪同啲虾夹埋,佢哋一钓就钓到,我就「捉到鹿都唔识脱角」,啊。之后喺有外援嘅协助下,都成功咗,大约有斤半左右嘅虾可以即场整嚟食,预设嘅系「盐烧鲜虾」,亦都可以加 $30 转「营地酱油」、「开边椒盐」或者「虾堡麻辣」 。我哋各试咗啲,个调味吊得个鲜味几出,好味,而 $50 嘅「秘制酱油烧鸡翼」都几正。我哋玩咗一个钟,每位 $140,钓到几多就几多。听讲熟客因为好熟手,甚至有自己嘅钓具,系可以钓到几斤嘅。对于新手嚟讲,店内嘅店员支援亦都非常足够,不单止教我哋点样钓虾,而且又要整虾畀我哋食,服务唔错。另外,饮品 $10 件,按需要先买。。。(地址:沙田石门安群街1号京瑞广

(地址:沙田石门安群街1号京瑞广场2期3楼316-317号舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am沙田区 #沙田 #石门 #HABO室内钓虾场 #盐烧鲜虾 #营地酱油鲜虾 #开边椒盐鲜虾 #虾堡麻辣鲜虾 #秘制酱油烧鸡翼 #1am1338 #1ambackup
2024-03-26