2021-08-31 152 浏览
每款甜品之中均加有燕窩,在平凡之中加點貴氣,可以食住靚,靚住食😍❗️🌖法式燕窩梳乎厘卷 $48 每件梳乎厘卷內都有3g燕窩,夠晒矜貴~總共有六種口味,分別係北海道3.6牛乳、日本培茶、日本茶道級抺茶、黑糖珍珠奶茶🧋、金獎黑芝麻、法國特濃朱古力。我叫左咩味?細路仔先做選擇,我就一次過買曬六隻味😆😆😆。梳乎厘蛋糕質感輕柔,氣孔幼細,入口濕潤;忌廉口感順滑唔滯,反而內藏於忌廉之中嘅燕窩影響左幼滑口感,略顯突兀。諗住黑芝麻卷拎曬獎咁巴閉實無死,但食落覺得太甜,反而培茶更得我心,唔會太澀又唔會太甜,所以話口味嘅野真係好個人🙂。🍮燕窩布甸 $48適逢優惠活動,所有甜品買六送二,揀多咗兩件燕窩布甸,分別係北海道3.6牛乳同日本茶道級抹茶。每件布甸都有3g 燕窩係面,無混入布甸之中,可以一啖過食曬3g 燕窩🤩。兩款味道較偏愛牛乳味,皆因抺茶味🍵偏甘苦,而且抺茶上層有一層薄薄嘅牛乳布甸,兩者嘅質感始終有偏差,係震騰騰動L動L呢一方面失左少少少少分(好腌尖呀🤣)。
🌖法式燕窩梳乎厘卷 $48

🍮燕窩布甸 $48