平時真係好少跨越半個香港去到將軍澳😂朋友話好耐冇去將軍澳,聽講近年起左好多樓同商場,所以襯放假我地一齊去果邊行下😛今次我地行到將軍澳海濱長廊個邊,原來都有唔少好Chill既餐廳,今次就黎左一間裝修望落幾chill既餐吧到試試😘◦ 意大利火腿披薩($188)賣相同樣吸引,12寸披薩份量十足,重點係見到好厚嘅mozzarella😍,拉絲效果唔錯😆批邊好特別,唔係平時坊間各種邊,食落厚得黎又脆脆地,幾好食😝配上Parma ham、番茄同埋芝麻菜,食落好滿足,值得推介☺️◦ 魷魚墨燴飯 ($158)份量幾大,Risotto既飯粒煮到好煙韌,配上魷魚墨汁食落好滋味😊,海鮮包括魷魚圈、大蝦、青口,整體咸度適中,如果可以再傑身D就更好😋環境方面,餐廳裝修幾悠閒幾chill,座位闊落,服務員態度友善👍📍 A Tavola Bar & Grill將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G08號舖 (到訪分店)東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

◦ 意大利火腿披薩($188)

◦ 魷魚墨燴飯 ($158)

📍 A Tavola Bar & Grill
東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖