2022-06-26
👨🏻朋友同我講:「打卡嘅餐廳,通常啲嘢食都唔多掂。。。」👨🏽我同佢講:「試下去J.moon,一定有驚喜」🌕呢間係月球主題餐廳,天花板掛咗160盞粉紅色調類月球玻璃吊燈,每個客人枱都有個3D打印發光月球🌕格調完全係滿分🥰但佢最正係,你去飲杯嘢又得,你去水煙又得,好似我咁正正經經食餐飯都好Decent好好食,無得彈。🌕餸酒小食整咗個燒鱈魚乾($68),份量多而且燒得好脆好香口🥰水準極高;另一款係炸魷魚,新鮮炸起外脆內軟,配咗個幾特別嘅蜜糖柚子汁超夾😋😋🌕餐廳提供嘅主菜都好有特色同玩咗好多細節嘢,例如你見到我個意粉有無咩特別?😏佢用咗印尼風格醬汁去整個意粉($148)😆仲加埋印尼菜必食嘅蝦片,然後配上彈牙嘅蝦同玩下Fusion嘅雞串燒👍🏻第一下覺得無哩頭,但食落好有新鮮感又好味,必試!而我想講呢間吧嘅Pizza係全香港最好食之一,我以前食過招牌J.Moon薄餅已經好驚喜,今次整個北京填鴨薄餅又係我史上食過最好味嘅Peking Duck Pizza🤤佢唔知點解可以保持到鴨肉嘅嫰度,唔會焗乾咗,大癲!!🌕酒方面呢度出名係12星座Cocktail,每杯都有獨特嘅外型同味道😋今次整咗杯人馬座係易入口
👨🏽我同佢講:「試下去J.moon,一定有驚喜」
🌕酒方面呢度出名係12星座Cocktail,每杯都有獨特嘅外型同味道😋今次整咗杯人馬座係易入口類型,檸檬加Gin加薰衣草,啱晒女仔飲;另一杯係皇牌J.Moon,未飲先打卡,有「月球」出現係杯上面😎🌕~呢款酒精感強多少少,同埋係果味為主,飲到提子同柚子等等果香嘅配搭,十分喜歡❤️