2017-02-06 637 浏览
做學生嘅年代,返學每日最開心就係打鐘「落堂」果一刻!最近聽到「樂糖」呢個名,心入面有莫名奇秒的興奮感覺。即刻約埋舊時一齊讀書嘅同學仔黎呢到感受下「落堂」嘅氣氛!小學畢業多年,仲可以講聲就約到幾個同學仔陪我癲,都真係好幸運。四個人,點四款甜品,開開心心一齊分享!燒菠蘿厚多士厚多士好大份,配上同樣好大塊嘅燒菠蘿!燒菠蘿好甜好甜,好奇一問老闆娘,原來呢塊咁甜嘅菠蘿係來自菲律賓嘅新鮮金菠蘿!呢個品種嘅菠蘿天生已經係甜到漏,絕對唔係浸過糖水。多士烤示好脆卜卜,仲查滿左蜜糖,配埋雲尼拿雪糕,好好味呀!玫瑰荔枝霧之花卷卷蛋大大件,蛋糕部份混合左玫瑰花瓣製成,除左聞落係好香玫瑰味之外,咬落一樣感受到玫瑰獨特嘅氣味。蛋糕內嘅忌廉同樣加左玫瑰嘅成份,顏色呈白粉紅。咬落好軟滑,而且仲食到唔少荔枝粒,咬落仲有荔枝汁液流出,好正!朱古力香蕉脆多士呢款係同「燒菠蘿厚多士」同系列嘅,材料換成香蕉+朱古力雪糕作配搭!而最令我驚喜兼意想不到嘅,係多士入面竟然有燒棉花糖!!!棉花糖流心得黎帶煙un嘅感覺,喜歡食棉花糖嘅人一定好開心!香蕉+朱古力雪糕+棉花糖+多士=絕配!香橙焦糖Pancake呢款又係令人非常驚喜嘅甜品!睇
做學生嘅年代,返學每日最開心就係打鐘「落堂」果一刻!

最近聽到「樂糖」呢個名,心入面有莫名奇秒的興奮感覺。

即刻約埋舊時一齊讀書嘅同學仔黎呢到感受下「落堂」嘅氣氛!
燒菠蘿厚多士
厚多士好大份,配上同樣好大塊嘅燒菠蘿!

呢個品種嘅菠蘿天生已經係甜到漏,絕對唔係浸過糖水

多士烤示好脆卜卜,仲查滿左蜜糖,配埋雲尼拿雪糕,好好味呀!
玫瑰荔枝霧之花卷
卷蛋大大件,蛋糕部份混合左玫瑰花瓣製成,

除左聞落係好香玫瑰味之外,咬落一樣感受到玫瑰獨特嘅氣味。

蛋糕內嘅忌廉同樣加左玫瑰嘅成份,顏色呈白粉紅。

朱古力香蕉脆多士

而最令我驚喜兼意想不到嘅,係多士入面竟然有燒棉花糖!!!

棉花糖流心得黎帶煙un嘅感覺,喜歡食棉花糖嘅人一定好開心!

香蕉+朱古力雪糕+棉花糖+多士=絕配!
香橙焦糖Pancake
呢款又係令人非常驚喜嘅甜品

睇menu時以為只係焦糖咁簡單,原來入面有卜卜脆嘅焦糖粒粒,仲有爆珠!!

最令我留下深刻印象嘅係佢嘅橙味醬汁,雖然甜,但感覺好清新。

而且味道好創新,無諗過Pancake可以係咁嘅味道。鍾意新鮮感嘅朋友可以一試!