2023-12-01
【有酒味嘅養生手搖🧋米麴健胃整腸助減重】*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #中環 - 圓貝 𝗠𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿 𝗣𝗲𝗮𝗿𝗹 SOHO區呢間手搖店,裝修幾華麗✨ 用開放式廚房,全程可以睇到店員點沖👀 依家做緊秋季限定款🍂 【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 金栗雪糀 (12oz $46 / 16oz $52)用栗子🌰 蔗糖、燕麥奶、雪燕、栗子蓉、甘糀(米🍚 + 米麴🌾發酵而成) 🌝 第一次試到有酒味嘅手搖飲品,可能係我old school,味道新潮到有啲震驚🫢 口感濃稠,唔知係咪新品啱啱推出,兩位店員沖到有啲雞手鴨腳haha◐ 瑰花山茶 (12oz $40 / 16oz $46)玫瑰花瓣 🌹 配茉莉山楂茶,再加椰子花蜜、排毒炭黑珠、奇亞籽、玫瑰果醬、甘糀 🌼 本人偏食,本身對花味嘅食物都唔感興趣… 飲完呢杯酸味味嘅山楂茶配上玫瑰花香,以為自己碌咗落個花園到🙊 彷彿開拓咗手搖飲品嘅新世界🌍 ◐ 麻糬曲奇(加配價:$24 / 原價:$34)有3款口味:抹茶/朱古力/紅絲絨。朱古力好味過抹茶,曲奇皮偏軟身同頗甜🍪 *・゜゚・*:.。..。.:*・*:
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 金栗雪糀 (12oz $46 / 16oz $52)
◐ 瑰花山茶 (12oz $40 / 16oz $46)
◐ 麻糬曲奇(加配價:$24 / 原價:$34)
*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
圓貝 𝗠𝗼𝘁𝗵𝗲𝗿 𝗣𝗲𝗮𝗿𝗹
📍將軍澳坑口重華路8號東港城1樓125號舖
🏷️
地區:#laymao_中環
分類:#laymao_甜品 #laymao_飲品
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*