之前系香港餐厅周book左一间想食好耐既餐厅 - 松露馆,果然餐厅既设计+完整既海景+食物既质素,超出左我既想像,呢间餐厅系一个约会好地方之一😍👍🏻👫。Dinner Set (Discount Price$498, Original$588)头盘 + 汤 + 主菜 + 甜品Starter 头盘- 松露凯撒沙律- 松露牛肉鞑靼 (+$48)牛肉虽然生,但完全无腥味,而且牛味够重又够爽滑,再配埋松露片一齐食,味道更加近上一层楼。Soup 汤- 松露牛肝菌浓汤- 松露龙虾浓汤 (+$38)两个汤都十分浓郁,系表面闻都好吸引😍龙虾汤鲜味十足,而且好滑身; 牛肝菌汤俾龙虾汤更加浓味,而且当中有少少牛肝菌碎,唔止有口感,更加有少少木味。Main 主菜可以见到侍应即时系面前刨黑松露到主菜,完全有齐视觉同味觉既享受- 松露香烤三黄鸡冇谂过系原只鸡髀上🙈唔单止好大只,而且鸡皮外脆内既肉质好嫩滑,食起嚟有淡淡的鸡油香,而配合埋松露一齐食,可以中和返油腻既感觉。- 松露香烤澳洲M6和牛西冷 (+$98)目标要五成熟,餐厅唔止做到之外,亦可以见到和牛西冷外围,完全有脂肪包住中间既肉,食起嚟几嫩口,而且表面有炭

头盘 + 汤 + 主菜 + 甜品

Starter 头盘
- 松露凯撒沙律
- 松露牛肉鞑靼 (+$48)

Soup 汤
- 松露牛肝菌浓汤
- 松露龙虾浓汤 (+$38)

Main 主菜

- 松露香烤三黄鸡
松露香烤三黄鸡

- 松露香烤澳洲M6和牛西冷 (+$98)
目标要五成熟,餐厅唔止做到之外,亦可以见到和牛西冷外围,完全有脂肪包住中间既肉,食起嚟几嫩口,而且表面有炭烧味,有入口即溶既感觉。
松露香烤澳洲M6和牛西冷

Dessert 甜品
- 柠檬芝士挞
唔只有焦糖酱汁,更加系柠檬芝士挞表面有烧左焦糖面,食起嚟好甜好香,完全唔酸。
柠檬芝士挞

Drinks
House Wine (+$98/2 glasses)

回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物质素: 🌮🌮🌮🌮
服务质素: ☺️☺️☺️☺️
消费指数: 💰💰💰(TTL $1405.8,人均消费$702.9)
环境质素: ☘️☘️☘️🍀

* 松艺馆 (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦3楼OTE303号舖

同类餐厅 #cocofood_french
同区餐厅 #cocofood_尖沙咀
如果你钟意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update
松露香烤澳洲M6和牛西冷
柠檬芝士挞