Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【易拉罐焙茶 經典再昇華】喺旺角行緊諗住買杯嘢飲吓,咁啱就俾我發現到一路都好想試嘅小茶屋🇯🇵 見到menu主要有四個茶款:抹茶、焙茶、玄米茶同煎茶🍵 作為焙茶愛好者嘅我當然係試焙茶啦🤣 首先想講個罐真係好得意,好似平時汽水罐咁有拉環嘅🤣 好特別同埋都好方便,未開就可以直接擺入袋,唔驚漏🤩 ~我是Menu~鮮奶焙茶 Iced Hojicha Latte $35焙茶同鮮奶呢個組合一定冇得輸🥛果然同想像中一樣味😋 飲落有香濃嘅焙茶味,但唔會蓋過鮮奶嘅味道,甜度剛好☺️ 就算天氣咁熱,啲冰融咗都唔會令到茶味淡咗👍🏻焙茶朱古力 Iced Hojicha Chocolate $38焙茶同朱古力呢個組合非常之創新🧐 但係我哋就覺得兩者唔係太夾喇🥲 朱古力太甜,令到焙茶微苦回甘嘅感覺冇咗😕 飲落同時一苦一甜,好似喺個口入面打交咁🗿飲一啖慢慢品嘗就會覺得有啲怪,反而一啖接一啖就ok😂 希望遲啲會改吓啲比例令到成件事match啲啦☺️~評分~ (5分滿分)環境:🦦🦦🦦🦦食物:🍯🍯🍯服務:🐻🐻🐻🐻總分:💛💛💛💛地址:小茶屋 (旺角)旺角豉油街29號地下4A號舖
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【易拉罐焙茶 經典再昇華】

~我是Menu~
焙茶鮮奶

鮮奶焙茶 Iced Hojicha Latte $35

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛

地址:
小茶屋 (旺角)
旺角豉油街29號地下4A號舖
焙茶鮮奶