2022-11-18
同大學同學多月無見面,當然需要暢談一下!比我發掘到呢間酒吧餐廳,除咗晚市食物高質之外,酒類都非常不錯,最重要係環境氣氛一流☺️ ——— ✤ 蒜香大蝦帶子。明太子意粉|$𝟏𝟓𝟖 巨型虎蝦不偏不倚咁攤平係意粉上面,煎到焦香嘅大虎蝦肉質唔算彈牙,但勝在唔霉、無雪味!明太子忌廉意粉𝐦𝐢𝐱埋新鮮漲卜卜三文魚籽更添鮮味,意粉很是掛汁,整體𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲而不膩👍🏻 ✤ 銀鱈魚帶子。香草意粉|$𝟏𝟑𝟖 銀鱈魚素來都係我最愛🐟銀鱈魚魚皮煎到香脆不膩,咬落去感受到滿口魚脂,銀鱈魚嫩滑無比,魚骨唔多,配合簡單香草調味就已經足夠入味🌿,且有炙燒過嘅刺身帶子作伴,意粉則以簡單羅勒忌廉青醬做𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞,味道豐厚👍🏻 ✤ 水牛城雞翼|$𝟕𝟖 單邊雞翼相當貼心♥️雞翼酥炸過後再以帶辣嘅醬汁包裹住,熱辣辣好過癮! ✤ 醬爆魷魚|$𝟕𝟖 一上菜就聞到超級香!鑊氣十足!簡單調味,帶甜嘅豉油醬料做到完全包覆住每一條魷魚🦑魷魚爽口且有咬口,煙韌十分。 ✤ 𝐆𝐫𝐞𝐞𝐧 𝐀𝐩𝐩𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐫𝐲𝐬𝐚𝐧𝐭𝐡𝐞𝐦𝐮𝐦|$𝟔𝟖 面頭浮起係檸檬片乾🍋青蘋果味道酸甜,帶有清幽菊花密香🌼 ✤ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐒𝐡𝐢𝐬𝐨|$𝟔𝟖 奶黃色嘅果汁酒相當賞心悅目👍
———
✤ 蒜香大蝦帶子。明太子意粉|$𝟏𝟓𝟖
✤ 銀鱈魚帶子。香草意粉|$𝟏𝟑𝟖
✤ 水牛城雞翼|$𝟕𝟖
✤ 醬爆魷魚|$𝟕𝟖
面頭浮起係檸檬片乾🍋青蘋果味道酸甜,帶有清幽菊花密香🌼
✤ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐒𝐡𝐢𝐬𝐨|$𝟔𝟖
奶黃色嘅果汁酒相當賞心悅目👍🏻味道以芒果為𝐛𝐚𝐬𝐞🥭帶點紫蘇葉香味,相互映襯,酸甜開胃,非常適合炎炎夏日配上惹味香脆小食。