2021-06-11 426 浏览
#銅鑼灣見到呢間新開嘅滷味,店面店內都唔錯,非常企理,同平時嘅滷味店唔同~第一次嚟港島區食滷味,都有啲期待。第一次食嘅我表示睇餐牌有好多疑問,又唔知招牌大滷麵有咩餸,又唔知三寶麵有啲咩餸😆兩個都要問店員,如果餐牌寫埋就好了😛------------------------滷友三寶麵 $57滷友三寶有金錢肚、滷牛𦟌同牛筋,我個人覺得都ok,值得一讚係金錢肚切成幼條,好易咬唔會好好韌,牛筋同牛𦟌都好入味,叫咗清爽米粉都有驚喜,平時食米粉好易覺得好乾身,或者煮得唔夠好硬,呢種粉爽口之餘都索到湯味😛唔會覺得成啖粉乾噌噌👯‍♀️------------------------五拼麵 $62(陳皮魚蛋、豆腐、豬肚、雞翼、金錢肚)好貪心叫咗個五拼麵,上海幼麵軟硬度預得幾好,特別有深印象係個陳皮魚蛋估唔到幾好食﹗好香陳皮味但唔會苦,陳皮同魚蛋超夾,食咗人哋幾粒🤣雞翼啲肉就偏實正,如果滷得淋啲會再開心啲~------------------------雞絲粉皮 $42味道正正常常,雞肉偏實,份量幾多,但可以改善係個碟如果係大啲就好😂😂😂因為我哋夾到有少少狼狽因為都裝好滿,碟啱啱好,但涼皮又滑嘟嘟咁,係咁跌
#銅鑼灣

凍檸茶

滷友三寶麵 $57
招牌滷水三寶
金錢肚
牛𦟌

五拼麵 $62
五寶麵

(陳皮魚蛋、豆腐、豬肚、雞翼、金錢肚)
雞絲粉皮 $42
麻醬雞絲粉皮

雞絲粉皮

因為都裝好滿,碟啱啱好,但涼皮又滑嘟嘟咁,係咁跌落枱🥲如果呢個設計可以換大少少嘅碟就好好了🤣
推薦:🌕🌕🌕🌖🌑
性價比:🌕🌕🌕🌗🌑