本地人氣漢堡包店,原身位於天后嘅Texas Burger都係數一數二,但最近係OpenRice見到天后店已經結業,仍然仲有一間落戶旺角朗豪坊!睇OpenRice介紹,佢地定時會推出唔同主題嘅漢堡包,而今次嘅主打就有磚塊形狀嘅cheese burger 🍔 最啱打卡📸🧱磚塊芝士漢堡打破一貫傳統,半圓拱形嘅麵包皮改以色彩斑斕嘅磚塊形狀,單純外觀就已經玩味十足!材料配以漢堡扒、車打芝士、肉香薰牛肉以及生菜,而Lego造型嘅麵包皮其實係烘過嘅多士,外脆內軟!🍔德州燒烤牛肉漢堡材料有漢堡扒、芝士、洋蔥圈以及燒烤醬,香烤過的麵包皮上亦塗上一層焦糖,而我哋再另加了$56的combo set,包含薯條、酸瓜和黑牛!🌽 烤焗芝士粟米脆片熱辣辣嘅鐵板,令到芝士能夠完美地熔化喺粟米脆片之上,配合洋蔥粒蕃茄粒同牛油果醬嘅topping,非常之Fresh同醒胃🍌黑朱古力香蕉夾餅由於熱食嘅關係所以香蕉嘅味道來得更加濃烈,夾餅內層亦有榛子醬同埋香蕉粒,再加上少許苦澀嘅黑朱古力,味道非常之難忘🥤牛奶雪糕可樂黑牛一向係香港人嘅童年回憶,面頭嘅雪糕牛奶味非常之香濃!買單平均每個人$200左右,整體來講我覺得份量同埋質素都

🧱磚塊芝士漢堡

🍔德州燒烤牛肉漢堡

🌽 烤焗芝士粟米脆片

🍌黑朱古力香蕉夾餅

🥤牛奶雪糕可樂

黑牛一向係香港人嘅童年回憶,面頭嘅雪糕牛奶味非常之香濃!

買單平均每個人$200左右,整體來講我覺得份量同埋質素都唔錯,都幾值得大家去試一試

——————————
食物質素:8/10