2022-08-04
連街坊都唔知東大街開咗間刺身生蠔店!! 搞錯💢不過我明🤔🤔🤔9成9嘅人去東大街都由尾開始行,沿途咁多美食…仲邊有人行到去街頭👤好彩之前見到吃貨朋友介紹過呢間我先識嚟!!🫶🏻咁橋當日去到撞正佢哋只做外賣🥺好彩佢哋外賣都pack得靚靚,影到靚相☺️<<蠔友set>>($328)有六隻法國生蠔 + 5款刺身!生蠔係屬於Speciales de Claire (No. 2) 同埋 Gillardeau (No.2)前者肉質爽滑,入口鮮甜😋後者礦物味好出,亦有少少海水味,好有層次感🤤刺身分別有甜蝦 x 4、北寄貝片 x 4、活赤貝 x 1、黃金螺 x 4 同埋 帶子 x 2我最鍾意甜蝦同帶子,好鮮甜😍其餘都爽滑新鮮! 咁樣1 set,抵過散叫😉我最推介嘅係<<碎蔥吞拿魚腩丼>>($78)💯💯💯我其實麻麻哋吞拿魚,但吞拿魚蓉我就好鍾意🙃呢間最過份係佢鋪咗差唔多成吋厚嘅呑拿魚腩蓉喺飯面!!多到離晒譜‼️‼️好似唔使錢咁‼️‼️啖啖飯都有肥美嫩滑嘅呑拿魚蓉,真係頂級享受🥳<<蒲燒鰻魚丼>>($68)嘅鰻魚雖然未去到巨
不過我明🤔🤔🤔
好彩之前見到吃貨朋友介紹過呢間
我先識嚟!!🫶🏻
咁橋當日去到撞正佢哋只做外賣🥺
好彩佢哋外賣都pack得靚靚,影到靚相☺️
前者肉質爽滑,入口鮮甜😋
後者礦物味好出,亦有少少海水味,好有層次感🤤
我最鍾意甜蝦同帶子,好鮮甜😍
其餘都爽滑新鮮! 咁樣1 set,抵過散叫😉
我最推介嘅係<<碎蔥吞拿魚腩丼>>($78)💯💯💯
我其實麻麻哋吞拿魚,但吞拿魚蓉我就好鍾意🙃
呢間最過份係佢鋪咗差唔多成吋厚嘅呑拿魚腩蓉喺飯面!!
多到離晒譜‼️‼️
好似唔使錢咁‼️‼️
啖啖飯都有肥美嫩滑嘅呑拿魚蓉,真係頂級享受🥳
碎蔥吞拿魚腩丼
<<蒲燒鰻魚丼>>($68)嘅鰻魚雖然未去到巨型,但佢都好厚肉🤩
肉質彈口,配上濃郁嘅鰻魚汁~~ 撈飯一流😚