2023-05-05 630 浏览
【屯门区】【屯门咖喱屋】夜晚八点几喺屯门区,谂住食埋嘢先走啦。喺安定商场行咗一大轮都唔知食乜好,仲喺某间黄店餐厅「被戏弄」,讲晒食乜先话堂食截单,吹涨。嬲得滞就行返去置乐𠮶边,好似多啲嘢食,同埋起码应该唔会咁样玩嘢法。见有人介绍呢间「屯门咖喱屋」,冇乜 idea 嘅我就算本身唔多好咖喱都去食吓。去到果然见到间嘢几受欢迎,大量顾客出出入入,咁啱有张二人枱,啱晒我呢啲单丁客,唔使霸住人哋啲四人位吖嘛,坐低咗就睇吓食乜喇。一人餐有两款,我叫咗 $109 嘅「精选晚餐」,系贵少少𠮶个嚟,搏佢有多啲嘢食,可以写多啲嘢畀读者睇。其实嘢都未叫已经上咗「是日餐汤」,好似系鸡汤嚟,清清哋都唔错。仲有个类似炸薯波咁嘅嘢,冻咗但都 okay 嘅。之后到个「串烧五香鸡件」,佢唔系一串串咁上,系铁板上,咋咋声咁,几好 feel,食落都系唔错嘅。主食我拣咗「咖喱牛脷」,个咖喱正常辣度,喺我临界点,几好食。啲牛脷就足料同够腍,牛味亦都十足,我觉得几好。跟餐系手抓饼加白饭,我唔要饭走去加 $9 转印度烤饼,佢哋嘅 naan 同 roti 都好味,我作为 roti 嘅小粉丝觉得呢间都几好食。饮品本身跟汽水,我加 $18

跟餐系手抓饼加白饭,我唔要饭走去加 $9 转印度烤饼,佢哋嘅 naan 同 roti 都好味,我作为 roti 嘅小粉丝觉得呢间都几好食。饮品本身跟汽水,我加 $18 转「芒果乳酸」,特色嘢,佢哋都冇失准,好饮,夹埋 $136 系冇加一,掂。。。

(地址:屯门彩华花园25号地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #delicious #foodies #tasty #globaleats #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯门区 #屯门 #安定 #三圣 #屯门咖喱屋 #串烧五香鸡件 #咖喱牛脷 #印度烤饼 #手抓饼 #芒果乳酸 #咖喱 #印度菜 #1am0982 #1ambackup