2020-12-31
等到了,動力大到可以入到去黃金海岸,係終於有一間黃店!香港有一個可以咁chill嘅地方,彷彿去左轉南法咁。介紹一條路線俾大家,先去大棠,再上千島湖,再到掃管芴搭小巴去黃金海岸,好正吧?好吸引吧?經典牌匾:「世人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿」。入面裝修簡約,帶有啲中國風,似水泥牆有啲raw感。燈不多,主要係靠外面嘅陽光射入。加上有花做裝飾,成個感覺幾特別。店面唔大,坐都ok。Opening兩日啲人黎食哂,得番唔多餐可以點,好痴線!炸物盛套餐,103元,有蝦、芝士波同薯條。吉列炸蝦炸粉剛好,蝦肉爽口。薯條都炸得平均。基本上跟餐有埋麵豉湯,有質素嘅。壽喜燒生牛肉千葛絲,98元。首先要讚嘅係佢嘅牛肉,好好味,食得出係靚牛。千葛絲係鍋物常客,掛湯肉味,繼續有餘韻。雞肉釜雞肝雞腎(阿波尾雞),168元。見到有個心型蛋,幾有趣,即刻味道都增多啲。Apple honey jasmine mint,另加15元,幾香,朋友話味道不錯。Sunrise黎明來到,都係另加15元,refresh一下,去走口腔味道。要大讚職員係細心,而且係反應快,我幾時都講,服務好,食物都會好味啲。希望上得切等大家有個參考
經典牌匾:「世人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿」。
加上有花做裝飾,成個感覺幾特別。
店面唔大,坐都ok。
Opening兩日啲人黎食哂,得番唔多餐可以點,好痴線!
基本上跟餐有埋麵豉湯,有質素嘅。