2023-03-27
上星期同男朋友去左一間高水準既日本燒肉店🔥無論係燒肉定其他日式料理都好有驚喜❤️一定要介紹俾大家☺️餐廳以木系裝潢,環境偏昏暗,有格調同氣氛!座位闊落,大大張枱可以放到好多食物😋仲有一排bar枱,可以一邊用餐一邊望住廚師烹調食物,正🥳不得不讚店員既服務好細心,不時會過黎教我地點樣燒、燒幾耐,又會落手幫我地燒💕好好服務!❥ 烤和牛肩他他 凱撒沙津第一道菜已經好吸引🤭有沙律+和牛!和牛份量有唔少,肉質粉嫩,牛味濃郁,配埋凱撒沙津,清新開胃!❥ 季節刺身盛合大大碟刺身,賣相精緻✨有油甘魚、赤蝦、帶子、鯛魚、拖羅😚五款刺身都好新鮮厚切🤩帶子入口鮮甜,啖啖肉:油甘魚肉質結實,有咬口;拖羅充滿油脂香,入口即溶:赤蝦味道鮮甜,肉質軟綿🤤🫶🏼❥ 特選和牛盛合🤭重點來了!!餐廳嚴選和牛既唔同部位,包括牛柳、內側後腿肉、肩胛肉、和牛里脊肉等💕擺盤好精美!每件牛都好厚身,雪花紋理分明🥰最鍾意和牛里脊肉,咬落嫩滑,肉汁好豐富,牛味濃郁😋牛柳肉質軟腍!而後腿肉油脂感比較重,食落有入口即溶既感覺!❥ 阿波尾雞頸雞頸肉質爽口,有嚼勁!食落完全唔會乾身🤓❥ 鹿兒島縣產雞心第一次食雞心🐔口感結實彈牙,雞味濃郁👍🏻❥ 香辣雞
無論係燒肉定其他日式料理都好有驚喜❤️
一定要介紹俾大家☺️
❥ 烤和牛肩他他 凱撒沙津
第一道菜已經好吸引🤭有沙律+和牛!
❥ 季節刺身盛合
大大碟刺身,賣相精緻✨有油甘魚、赤蝦、帶子、鯛魚、拖羅😚
❥ 特選和牛盛合
❥ 阿波尾雞頸
雞頸肉質爽口,有嚼勁!
食落完全唔會乾身🤓
❥ 鹿兒島縣產雞心
第一次食雞心🐔
口感結實彈牙,雞味濃郁👍🏻
❥ 香辣雞翼
外皮熱辣辣,好香脆!雞肉嫩滑多汁🤤
配埋自家製他他沙律醬,更加惹味!
❥ 燒帆立貝
食完和牛刺身,仲有海鮮可以食🥰
原隻帆立貝好大粒,啖啖肉😙
食落鮮味十足,綿密彈牙!想再encore呀🥲
❥ 燒野菜
野菜有冬菇、粟米芯💚
可以連埋和牛一齊燒🥩🔥
平衡返個油膩感!
❥ 和牛煲仔飯
超高質既煲仔飯🍚🤩
入面有大量和牛片、蔥花同埋日本生雞蛋🥚
店員會幫手撈埋d飯,飯粒索盡蛋汁同和牛既精華,每一啖都好滿足😋❤️
❥ 季節雪糕🍦
食到最後真係勁飽,店員送上開心果味雪糕,唔會太甜,清新解膩💕