2022-06-27
呢間主打美式漢堡嘅小店,應該係最近食過最好食嘅漢堡包店!餐廳四四方方但整潔舒服,唔會話太逼,店主超有禮👍🏻 野食即叫即整!麵包都好好食,外層微脆,咬落鬆軟,少少煙韌感加埋牛油💯 店鋪仲有提供素漢堡素食人士都啱☺️ 呢度嘅小食亦一啲都唔遜色😋✦ 𝗦𝗜𝗚𝗡𝗔𝗧𝗨𝗥𝗘 𝗗𝗢𝗨𝗕𝗟𝗘 𝗕𝗘𝗘𝗙 𝗖𝗛𝗘𝗘𝗦𝗘 𝙇𝙚𝙩𝙩𝙪𝙘𝙚, 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤, 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣, 𝙥𝙞𝙘𝙠𝙡𝙚, 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙭 𝟮, 𝙥𝙖𝙩𝙩𝙮 𝙭 𝟮雙層安格斯牛芝士漢堡|$𝟏𝟒𝟐份量多,非常juicy,配佐雙層cheddar cheese 🧀,洋蔥同醬汁都好融合!中意牛味比較重嘅同份量滿足感嘅就要揀呢個🥰✦ 𝗣𝗥𝗘𝗠𝗜𝗨𝗠 𝗔𝟰 𝗝𝗔𝗣𝗔𝗡𝗘𝗦𝗘 𝗪𝗔𝗚𝗬𝗨𝙇𝙚𝙩𝙩𝙪𝙘𝙚, 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤, 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣, 𝙥𝙞𝙘𝙠𝙡𝙚, 𝙥𝙧𝙚𝙢𝙞𝙪𝙢 𝘼𝟮 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙬𝙖𝙜𝙮𝙪 𝙥𝙖𝙩𝙩𝙮 (𝙖𝙙𝙙 𝙨𝙬𝙞𝙨𝙨 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 加瑞士芝士 +$𝟏𝟐)頂級A4日本上州牛和牛漢堡|$𝟏𝟐𝟎 wagyu beef 即刻嗌個嚟試下😙 呢款牛味相對會冇咁重,不過肉質會soft啲~ ✦ 𝗕𝗟𝗔𝗖𝗞 𝗧𝗥𝗨𝗙𝗙𝗟𝗘 𝗙𝗥𝗜𝗘𝗦黑松露薯條 |$𝟔𝟓店主推介呢
雙層安格斯牛芝士漢堡|$𝟏𝟒𝟐
✦ 𝗣𝗥𝗘𝗠𝗜𝗨𝗠 𝗔𝟰 𝗝𝗔𝗣𝗔𝗡𝗘𝗦𝗘 𝗪𝗔𝗚𝗬𝗨
頂級A4日本上州牛和牛漢堡|$𝟏𝟐𝟎
✦ 𝗕𝗟𝗔𝗖𝗞 𝗧𝗥𝗨𝗙𝗙𝗟𝗘 𝗙𝗥𝗜𝗘𝗦
黑松露薯條 |$𝟔𝟓
店主推介呢度嘅signature薯條,唔係點黑松露忌廉醬,而係直接加入黑松露,食到唔停得口🥰
✦ 𝗙𝗥𝗜𝗘𝗗 𝗖𝗛𝗜𝗖𝗞𝗘𝗡
韓式炸雞粒|$𝟔𝟖
呢款雞粒有驚喜,愈食愈好味,而且佢係有少少芝士粒係入面好香,但芝士味唔會過重!雞粒滑嘟嘟彈牙唔鞋👍🏻
✦ 𝗖𝗛𝗜𝗖𝗞𝗘𝗡 𝗪𝗜𝗡𝗚𝗦 𝟰 𝗣𝗖𝗦
雞翼 𝟰件|$𝟓𝟐
中意食炸雞嘅朋友必食,炸得超香脆,口感同脆香雞翼我覺得幾似,但佢個味有少少辣,勁惹味上癮!我怕熱氣都忍唔住食多啲~
💬 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥:
值得encore‼️呢間小店你係會feel到佢用心製作每款食物,食物入貨感覺都唔求其,真心好味!小食嘅雞粒炸雞都好食有驚喜!我地一路坐都keep住有客同好多人買外賣拎走,就知道好多捧場客😇
想睇更多分享 歡迎follow Instagram @vivianeat.hk ♥️