2022-03-25
位於尖沙咀亞士厘道新開咗間高質日本餐廳,環境,每道食物擺盤同質素都相當高,好有心思🤩 最近仲推出咗「蠔」飲「蠔」食套餐,岩晒中意食生蠔既朋友❤️ 可以同時食到唔同地方嘅精選生蠔😋 嘆返杯酒~ ✦ 「蠔」飲「蠔」食套餐 - - - $𝟱𝟱𝟬 (現金𝟳折優惠 $𝟯𝟴𝟱) - 生蠔𝟲隻 (𝟯款日本蠔𝟯款環球精選蠔)- 配白酒/日本清酒𝟭杯🦪 法國𝗚𝗶𝗹𝗹𝗮𝗿𝗱𝗲𝗮𝘂 $𝟳𝟴🦪 法國𝗘𝗹𝗶𝘇𝗮𝗯𝗲𝘁𝗵 𝗝𝘂𝗺𝗽𝗼 $𝟳𝟱🦪 愛爾蘭 𝗟𝗼𝘂𝗲𝘁 𝗙𝗲𝗶𝘀𝘀𝗲𝗿 $𝟱𝟴🦪 日本 室津 $𝟴𝟴🦪 日本 日之雪花 $𝟴𝟴🦪 日本 小長井華漣 $𝟵𝟴生蠔專人即開即食,相當新鮮!令我諗起以前日本旅行食既生蠔🥺👍🏻 而且有唔同size,岩晒中意唔同口感既你,6款生蠔味道都比較清甜,容易入口,好飽滿❤️ 我哋揀左日本清酒 武勇🍶✦ 刺身 - 油甘魚、鯖魚、伊左目 3款都係我好中意食既魚生🥰 味道都係比較清,伊左目口感柔軟彈牙,好鮮甜👍🏻燒物:✦ 燒免治雞肉棒- - - $𝟱𝟴 ✦ 燒黑毛豬腩 - - - $𝟱𝟴✦ 燒厚切牛舌 - - - $𝟱𝟴✦ 燒白鱔 - - - $𝟲𝟴比較驚喜係免治雞肉棒用碟盛起,有特製醬油
- 生蠔𝟲隻 (𝟯款日本蠔𝟯款環球精選蠔)
- 配白酒/日本清酒𝟭杯
🦪 法國𝗚𝗶𝗹𝗹𝗮𝗿𝗱𝗲𝗮𝘂 $𝟳𝟴
🦪 法國𝗘𝗹𝗶𝘇𝗮𝗯𝗲𝘁𝗵 𝗝𝘂𝗺𝗽𝗼 $𝟳𝟱
🦪 愛爾蘭 𝗟𝗼𝘂𝗲𝘁 𝗙𝗲𝗶𝘀𝘀𝗲𝗿 $𝟱𝟴
🦪 日本 室津 $𝟴𝟴
🦪 日本 日之雪花 $𝟴𝟴
🦪 日本 小長井華漣 $𝟵𝟴
✦ 刺身 - 油甘魚、鯖魚、伊左目
燒物:
✦ 燒免治雞肉棒- - - $𝟱𝟴
✦ 燒黑毛豬腩 - - - $𝟱𝟴
✦ 燒厚切牛舌 - - - $𝟱𝟴
✦ 燒白鱔 - - - $𝟲𝟴
比較驚喜係免治雞肉棒用碟盛起,有特製醬油同生蛋黃撈埋一齊食,淡淡蛋香味伴雞肉👍🏻 串燒味道唔會太濃太油膩,好中意黑毛豬腩牛舌夠晒彈牙☺️
✦ 汁煮鮑魚 - - - $𝟭𝟯𝟴
✦ 鹽焗銀杏 - - - $𝟲𝟴
呢2款都係餐廳既推介!好中意呢到既碟同擺盤,無論係咩食材都會放得靚靚同起好晒殼好細心!而呢碟汁煮鮑魚好入味,口感完全唔韌!☺️ 銀杏就相對少食,今次試佐呢到整既鹽焗,當小吃送酒都幾唔錯👍🏻
✦ 細鯛魚湯烏冬 - - - $𝟰𝟴/碗
最後食返碗鯛魚湯烏冬,佢在於個湯底餐廳每日新鮮熬製,拎起飲一啖試真係有驚喜,好濃魚鮮味😍 即刻飲晒!
📋 整體 -
鍾意食生蠔嘅朋友我幾推介呢到,真係好新鮮!蠔set有埋杯酒值得一試👍🏻 另外必試佢哋既鯛魚湯☺️ 餐廳另外仲有吧枱位置,有提供omakase menu,另外有啲set lunch都係$1xx-2xx☺️