2023-01-20
依間餐廳Book Mark左好耐,心心念念想黎食飯好耐,不過次次都就唔岩時間,終於⋯終於黎到食啦🥰🥰!餐廳由裝修到杯杯碟碟都好精緻,日本風味十足。——————————————♥———————————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 定食有4款配菜,包括:味噌湯、糖心蛋、柚子蘿蔔漬、柚子香里芋,其中最鍾意係柚子蘿蔔漬,酸酸甜甜好清新。♥️ 沖繩黑糖豬軟骨定食 $148轉蟹肉味噌飯 加$20豬軟骨肉質軟稔,醬汁帶點苦澀黑糖味,整體份量好小,男朋友表示食唔飽🥺。♥️ 紅酒燉牛肉定食配梅子飯 $158牛肉燉得好淋身,肉類份量小,成個定食唔夠熱,只係微暖。♥️ 印度香料泡沫牛奶(熱)$34香料味非常濃郁,但同牛奶融合唔到,一啖飲落去兩隻味明顯分開。♥️ 晚霞 •富士山(凍香芋拿鐵)$36漸層夢幻淡紫色,賣相好靚🤩味道方面,只係飲到淡淡香芋加鮮奶味,完全飲唔到拿鐵味道。♥️ 沖繩海鹽富士山 $98 推介👍🏻我終於擁有依個富士山🗻啦!☺️蛋糕好鬆軟,頂部淋上白色海鹽焦糖奶蓋,甜中帶咸,海鹽雪糕
♥️ 沖繩黑糖豬軟骨定食 $148
轉蟹肉味噌飯 加$20
♥️ 紅酒燉牛肉定食配梅子飯 $158
牛肉燉得好淋身,肉類份量小,成個定食唔夠熱,只係微暖。
♥️ 印度香料泡沫牛奶(熱)$34
♥️ 晚霞 •富士山(凍香芋拿鐵)$36
漸層夢幻淡紫色,賣相好靚🤩
味道方面,只係飲到淡淡香芋加鮮奶味,完全飲唔到拿鐵味道。
♥️ 沖繩海鹽富士山 $98 推介👍🏻
我終於擁有依個富士山🗻啦!☺️
蛋糕好鬆軟,頂部淋上白色海鹽焦糖奶蓋,甜中帶咸,海鹽雪糕奶味香濃,整體配搭好好味,食落唔會好甜。
整體黎講環境裝修幾好,但餐枱太細,嗌左兩個定食都擺唔哂,每邊都凸左小小出黎,有啲唔方便。食物價錢貴份量小,性價比極抵。