2021-03-17
喵奴早幾日生日🎂,對當日食嘅安平燒肉實在太念念不忘,所以寫出嚟同大家分享吓😍。呢間安平燒肉據聞係第二間分店,我哋食5點,上到去見好多人都排緊隊。入面裝修以木為主,真係似台灣嘅燒肉店。每張檯有隔板,每塊隔板都印上唔同句子,好有心思👍🏻。另外可以著上佢哋即棄圍裙,唔駛驚啲油彈落衫度。我哋揀咗$358最貴個款放題「澳洲M5和牛120分鐘吃到飽」,可以任叫81款美食,基本上咩都可以任叫。以前食開個啲放題,你點十樣,佢可能淨係上5-7樣俾你,漏單就扮睇唔到,但呢間唔單止上齊,仲好快!職員又後生又有禮貌,我覺得似去咗酒店食飯咁呀💯!肉唔駛多講,睇相都知幾鮮,每食一啖都係味蕾嘅享受👅,仲有多款台灣特色美食,好似原住民鹽燒肉、豬大腸、煙燻鴨肉片、起司鵪鶉蛋、雞泡魚干,仲有台灣小枕頭(麻糬),特別得嚟又真係好好食呀衰鬼!(宜家一路打字都仲回味緊呢🤤)海鮮不得不大讚虎蝦🦐,隻隻有手掌咁大隻,鮮到好似仲識跳咁,好難得放題可以大啖大啖食虎蝦,真係食到返晒本啦。講起飲品,一般放題驚你食太多,所以只提供汽水,搏你飲完汽水好快飽肚就食唔落嘢。安平反其道而行,出 #自家製冷泡茶🍵,我最鍾意飲桂花烏龍,好香好清新呀,忍
講起飲品,一般放題驚你食太多,所以只提供汽水,搏你飲完汽水好快飽肚就食唔落嘢。安平反其道而行,出 #自家製冷泡茶🍵,我最鍾意飲桂花烏龍,好香好清新呀,忍唔住飲咗兩支😂。飯、湯、蔬菜都係自助區拎。甜品可以揀雪糕🍨同愛玉,我想講....我今次真係感受到咩叫「飽到上喉嚨椗」🤣!走個陣個肚好似5個月身紀咁🤰🏻!
職員叫我哋即場登記做會員,可以馬上有9折(即係減返加一),另外like埋佢哋社交平台,再送你珍珠奶茶🧋!可以拎走添,今勻真係「又食又拎」,好癲呀!
夜晚見佢send email過嚟,話17號13:00開始可以網上訂位(只限晚市),我已經同朋友傾好再去擦多餐啦,大家安平見啦😍。(但應該好full,希望大家都好彩book到啦!)