2022-04-06
6點就食飽飯,之後繼續行街又想飲杯野。行過兩次都見排哂隊,抹茶控當然唔可以錯過😍 ✨Japan Premium (Iced) $38Menu上寫住Recommend,同埋純抹茶先可以試到原味道。顏色超級深色,入口時先係濃郁醇厚嘅抹茶味帶淡淡海苔香,之後有一點微微嘅苦澀感覺,再慢慢品味吓就有一絲回甘🍵 ✨Matcha Latte (Hot) $42雖然話試純抹茶可以試到茶底如何,但抹茶拿鐵都係我嘅必選之一😏 果然冇揀錯,茶味好濃郁,冇苦澀味,配合埋幼滑香甜嘅奶味,兩者比例係一半一半,味道完全冇被另一半蓋過。甜度對於飲開少甜嘅我嚟講亦剛剛好,就算唔係少甜,都唔會覺得太甜😋🔍整體感覺:今次揀哩兩杯抹茶都好好飲,完全係我杯茶🤤 無論係純抹茶定係有奶抹茶,兩款都做得好出色。茶底一試就知係靚茶,之後真係要試哂咁多款先得😏 喜歡抹茶嘅朋友一定要去試吓‼️
✨Matcha Latte (Hot) $42