【大埔区】【大美督嘉年华烧烤】公司搅烧嘢食,都痴孖筋嘅,走到去大尾笃呢啲山旮旯地方搅,等巴士、等小巴都等到日以继夜、夜以继日,唔知浪费咗几多罐午餐肉。好彩我死痴住啲有车阶级嘅同事,全靠平时阿谀奉承做到足,先可以舒舒服服咁去呀。入场盖个印仔喺手臂度先,呢啲任食烧烤场老奉系咁架喇。吸完印就同阿姐攞两张嘢饮券,去门口士多换嘢饮,不过都系得啲汽水同啲无酒精罐装饮品,啤酒系要另外畀钱买,唔可以用券加钱换,咁我就饮冠益堂生榨椰汁啰。然后就到啲嘢食,选择都算多嘅,肉类、丸类、农作物等等加埋嘅种类都多到唔可能每样都食到最少一件,太多。公司拣咗「重庆烧烤炉」,instead of 港式同韩式,都冇所谓嘅,呢种长方形网烧好似仲方便过用烧烤叉。而烧嘢食我一向冇乜胃口,烧啲肉、食啲豆卜、烧啲面包就已经谢晒皮,参观吓个场地有咩设施。原来仲有蒙古包可以入去凉冷气食嘢,又有儿童充气弹床畀啲童军玩「Scout 弹弹」。闻说每位好似收二百零蚊,差不多啦。。。(地址:大埔汀角路17-29地段136-148号地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #i

(地址:大埔汀角路17-29地段136-148号地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #foodphotography #foodstagram #foodblogger #yummy #foodlover #delicious #foodgasm #instagood #foodies #tasty #tastyfood #dinner #foodpics #foodiesofinstagram #love #dessert #restaurant #foodblog #eat #1am大埔区 #大埔墟 #大埔 #大美督嘉年华烧烤 #大尾笃 #烧嘢食 #烧烤 #野外烧烤 #任食烧烤 #重庆烧烤炉 #1am1210 #1ambackup
2023-11-17