2022-11-02
今日介紹呢間小店為得獎日本拉麵店,店舖裝修以懷舊日本風為主,附上不同日本擺設,麻雀雖小,五臟俱全。店舖主打自家製麵條及餃子,午市套餐有有五款拉麵選擇大概$92起,包一款小食及基本飲品,或可升級其他支裝飲品。🌟 香濃雞白湯拉麵雞白湯每日以大量鮮雞長時間熬出奶白色的湯頭,雞白湯拉麵附上骨膠原啫喱,直接倒入雞湯入面之後再攪勻。拉麵附上兩大塊叉燒,上面有木耳絲、青蔥及紫菜,拉麵煙韌彈牙。🌟 原味豚骨湯麵豚骨湯同樣每天以大量豬骨長時間熬成,豚骨味濃郁,不過個人就覺得呢一款拉麵俾雞白湯拉麵做得更出色,味道更加濃郁。主要食材同樣都係有自家製叉燒、木耳、青蔥及紫菜等配,豚肉肥瘦比例適中。🌟牛油栗米午餐附送的牛油栗米,充滿濃厚的牛油香。🌟 餃子自家製餃子皮煎得香脆而且滑溜,裡面嘅餡有豬肉碎同椰菜碎。🌟日本糖心雞蛋 +$12軟嫩的蛋白好滑溜,咬下半熟的蛋黃溢出香甜的味道。📌 拉麵來 (大坑)大坑浣紗街20-22號地下B舖📍#大坑
🌟 香濃雞白湯拉麵
🌟 原味豚骨湯麵
🌟牛油栗米
午餐附送的牛油栗米,充滿濃厚的牛油香。
🌟 餃子
自家製餃子皮煎得香脆而且滑溜,裡面嘅餡有豬肉碎同椰菜碎。
🌟日本糖心雞蛋 +$12
軟嫩的蛋白好滑溜,咬下半熟的蛋黃溢出香甜的味道。
📌 拉麵來 (大坑)
大坑浣紗街20-22號地下B舖
📍#大坑