2022-07-31
餐廳"泰"靚,靚到好似間Villa咁,sofa位都幾舒服,可以慢慢梳乎下,唔小心慢活到成為餐廳最後一個客▫️酸甜香芒魷魚沙律開胃之選,魷魚夠林身加埋香芒,成件事已經好"泰"式,繼續食食食▫️脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬係我最愛既配搭,好夠fresh牛油果醬有,鬆脆軟殼蟹有,醬汁有,煙韌米紙卷皮有,加埋一齊,口感極豐富▫️泰式生蝦刺身特別在擺放得好似一盤Shot,每件生蝦刺身浸泡係一杯杯既泰式酸辣汁裡面,比起平時齋點汁,好夠味,不過我又未顛到成杯汁隊埋▫️泰式鹹蛋黃金單骨雞翼呢個好食呀,鹹蛋黃金好均勻,一咬就攝哂落牙縫,廚師仲要咁貼心整埋單骨,超方便▫️阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍正呀有驚喜,將d奶茶倒係奶茶凍雪條上面,等佢慢慢溶,飲既時候有兩層奶茶既口感,有d未完全溶哂果凍粒粒,好豐富▫️冬蔭功冰涼特飲 (含酒精)玩野既~冬蔭功都係熱好飲d呀
▫️酸甜香芒魷魚沙律
▫️脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬
▫️泰式生蝦刺身
▫️泰式鹹蛋黃金單骨雞翼
▫️阿閒泰奶茶配自家奶茶雪條凍
▫️冬蔭功冰涼特飲 (含酒精)
玩野既~冬蔭功都係熱好飲d呀