2014-05-29
雖則平野通常冇咩好野,但未至於差到唔想食落去。第一次寫食評,因為呢間餐廳既食物質素真心強差人意!服務唔提,樓面得一人做野,唔夠人冇說話好講(唔怪得打親電話落黎預約都冇人聽)食物選擇少,叫左十樣野左右都要三催四請先慢慢逐件逐件出,冇哂又唔出聲,未出果D又唔黎,上左枱既又黎多獲,都唔知食唔食好我剩係評論食左既野:(最好*****)(最差XXXXX)1. 部隊湯(XXXX)正確黎講呢個唔係部隊湯,只係加左午餐肉同腸仔既泡菜湯,係出面食過一次,起碼有芝士令個湯口感豐富D,個湯飲左兩啖都放棄左2. 泡菜餅(XXX)賣相唔差,但口感奇怪,入面既饀有泡菜味,但略嫌個粉皮太黏口3. 炆豬軟骨(***)全晚最令人安慰既食物,真係擺得入口,豬軟骨炆得幾「林」,味道不俗4. 燒青花魚(*)條魚大致都冇咩問題,係冇咩味道5. 冷麵(XXXXXX)呢個麵真係負評到極點,我食5蚊4包街邊冷麵都冇咁嬲,個麵煮到林哂,完全冇口感可言,旁邊的青瓜絲味道似西爪皮6. 炸餃子(XXXXX)個皮炸到餅乾咁既口感同味道,簡直難而置信,裡面個餡係豬腳薑味,總之係怪味7. 燒牛肉/豬肉/雞肉/五花腩(**)味道同口感都唔太差,但牛
第一次寫食評,因為呢間餐廳既食物質素真心強差人意!
我剩係評論食左既野:
(最好*****)(最差XXXXX)
1. 部隊湯(XXXX)
2. 泡菜餅(XXX)
賣相唔差,但口感奇怪,入面既饀有泡菜味,但略嫌個粉皮太黏口
3. 炆豬軟骨(***)
4. 燒青花魚(*)
條魚大致都冇咩問題,係冇咩味道
5. 冷麵(XXXXXX)
6. 炸餃子(XXXXX)
7. 燒牛肉/豬肉/雞肉/五花腩(**)
味道同口感都唔太差,但牛肉同豬肉既味道係一樣就有D奇怪,五花腩燒得唔香,冇咩味道
8. 藥膳雞腳(XXXX)
叫得藥膳,正路係有藥味,但真係-.-"...... 係白洽雞腳,冇任何味道
9. 韓式炒年糕(XX)
年糕煮得太林,唔入味,冇口感,辣椒醬疑似放左桂林辣椒醬,因為...(你比較過就知)
10. 凍豆腐(**)
加左辣椒醬係豆腐面有D奇怪,但其實百福豆腐就咁切開好難唔好食
11. 炒魷魚(*)
份量少,味道同口感一般
12. 橙汁(XXX)
芒果味既橙汁,叫汽水穩鎮D
總括黎講,個廚師係唔識煮野食,唔抵食就食過,難食係第一次
题外话/补充资料: