2025-08-05
今日去咗啟德體育園零售館一間叫「石磨樂豆Jollibean」餐廳幫屋企人買甜品,餐廳係好多地方都有分店,啟德呢間分店位於體育園零售館嘅美食廣場內。餐廳最近推出咗季節限定款,有豆花黃糖冰、豆乳雪葩同准山百白豆腐花/西米露/糖水,用料特別又養顏!8月仲做緊周年慶,一年四個星期一可以加$5選購精選產品🔺 4/8:9°微甜濃豆乳🔺 11/8:黑糖豆花🔺 18/8:雪燕豆乳🔺 25/8:仙草豆花🍊 牛油果碎蛋牛角酥豆漿配吐司似係早餐嘅最佳配搭,我加咗$5將吐司轉做牛角酥,牛角酥嘅酥皮好香脆,充滿油嘅香味,中間夾住碎蛋同牛油果片,烤熟咗嘅牛油果變得好腍身,好似牛油果醬咁濃稠,食完個牛角酥之後好有飽肚感🍊 黑白芝麻豆腐花豆腐花可以揀凍或熱,豆腐花食落去口感順滑,甜甜地嘅黃糖加上黑芝麻濃郁嘅芝麻味,食落好香口,而且用膠盒承載住,方便外賣同進食🍊 士多啤梨豆乳豆冰樂士多啤梨沙冰混合豆乳,飲落同普通嘅沙冰都差唔多,士多啤梨味都幾重,甜度適中,會食到士多啤梨果肉粒粒,你啱夏天飲🍊 茉莉花茶豆乳成日飲花茶同牛奶嘅配搭,估唔到花茶同豆乳混合一齊都幾夾,豆乳花茶嘅口感會比鮮奶花茶更重身,冇牛奶咁順滑,但會有豆乳嘅
8月仲做緊周年慶,一年四個星期一可以加$5選購精選產品
🍊 牛油果碎蛋牛角酥
🍊 黑白芝麻豆腐花
🍊 士多啤梨豆乳豆冰樂
🍊 茉莉花茶豆乳
成日飲花茶同牛奶嘅配搭,估唔到花茶同豆乳混合一齊都幾夾,豆乳花茶嘅口感會比鮮奶花茶更重身,冇牛奶咁順滑,但會有豆乳嘅豆香,味道幾特別
📍九龍城啟德承啟道38-39號啟德體育園1號啟德零售館2樓
位置就腳:🍊🍊🍊🍊