過江龍本店好食,唔等於開到黎香港都保持水準🤔所以我不抱期望去試呢間Pancake House Hoi Hoi,反而又有啲驚喜喎🤩🥞焦糖香蕉梳乎厘班戟($128)梳乎厘班戟配上楓糖漿和幼滑忌廉,口感鬆軟厚彈,入口充滿蛋香同富有空氣感,焦糖果仁碎加上香蕉片既配搭,口感豐富,完全係預期中既梳乎厘班戟🥞草莓提拉米蘇刨冰($68)提拉米蘇刨冰呢個創新嘅配搭好引人入勝,creamy嘅tiramisu 配上酸甜既草莓刨冰,即刻減低左tiramisu既甜膩,刨冰仍保有小冰塊,口感更有層次🥞焙茶牛奶($38)焙茶既味道濃郁又帶點甘苦味,與牛奶混合交融,比例做得好,入口夠順滑🤤🥞泡沫咖啡($36)呢杯Cappuccino 有令我地喜出望外,綿密奶泡好香甜細緻,飲得到咖啡既香醇同奶泡既細滑,配搭得好好整體用餐感覺良好,Pancake頗為出色,好過好多排隊pancake店🙊不過今次全部淨食甜食有啲膩,下次會想試埋咸點,尤其是pancake burger,好似好特別😬

🥞焦糖香蕉梳乎厘班戟($128)

🥞草莓提拉米蘇刨冰($68)

🥞焙茶牛奶($38)

🥞泡沫咖啡($36)