Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【去到愉景湾 东南亚大餐】今日介绍嘅呢间餐厅位于愉景湾🏖当时嘅我哋为咗揾呢间餐厅都废咗唔少时间。而一入到去,开扬嘅沙滩景令人眼前一亮。而呢度嘅嘢食亦都十分大份,我哋两个细食怪差啲就食唔晒🦦另外因为愉景湾有免费交通优惠,每消费满$120就可以俾一个人免费用八达通坐车或坐船出返去🛥所以交通都无想象中咁贵💸~我是Menu~椰盅海鲜咖喱饭 $124劲大份嘅椰青饭🥥入面嘅料多到泻晒出嚟,大大粒嘅腰果,爽甜嘅椰青,再加上充满椰汁味而粒粒分明嘅白饭🍚而另外兜咖喱都唔失礼,入面仲有好多新鲜嘅海鲜。泰国炒米粉 Pad Thai $82未喺泰国食过Pad Thai嘅我就唔知点先系最正宗,但我觉得今次呢个做得几唔错,味道甜中带微酸,配埋脆脆嘅花生碎,入味得嚟又几好食。啲海鲜感觉都好新鲜!啲虾仲好大只同弹牙添🦐~评分~ (5分满分)环境:🦦🦦🦦🦦食物:🍯🍯🍯🍯服务:🐻🐻🐻总分:💛💛💛💛٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:啊可惜无Book枱,如果唔系有海景枱坐都几正🤩(。・ω・。)ノ:有朋友试过猪颈肉、炸虾饼同串烧拼盘话好正,我下次去都想试啊啊啊地址:Koh Tomyums愉景湾D’De
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【去到愉景湾 东南亚大餐】

~我是Menu~

椰盅海鲜咖喱饭 $124

泰国炒米粉 Pad Thai $82

~评分~ (5分满分)
环境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯