2020-07-08
收工時間,又係無飯家庭出黎搵野食既時間,今日去左如心廣場行下,發現荃灣未來應該會好好行,如果今日食嘅係呢一間饞台式幸福食堂。喺香港台式餐廳多的是,但係唔係全部都好友台灣風味呢?當然唔係啦!所以我一直搵緊一間好「對味」既台灣野,結果比我搵到了。⭐️鹽酥雞 + 台灣蓬萊米 + 開胃菜米用咗台灣嘅蓬萊米,食落去軟綿綿,佢哋嘅鹽酥雞係精粹!又香口又脆,完全唔會好似街邊外賣嗰啲咁油膩!開胃菜估唔到都仲有驚喜,望落去好似韓式泡菜,原來佢係蒜泥白菜😍😍我最鍾意食蒜泥白肉,所以好啱我食!甚至我用埋嚟撈飯..⭐️台灣腸佢將台灣腸切到一片片,同我喺台灣淡水食嘅味道係一模一樣,超級好食而且仲好Juicy!..⭐️ 甜不辣平時喺台灣食到嘅甜不辣佢嘅魚肉味都唔係好出,直情係比較粉,但係呢度嘅甜不辣個餡好實在,陣陣魚肉香味。..因為太好食嘅關係,所以我買單嗰陣都捉咗老闆坐喺度傾左15分鐘偈,原來呢度嘅老闆係台灣人,佢哋呢一間舖頭用嘅材料九成都係台灣運過黎香港嘅,包括豉油都係台灣,而且老闆堅持要健康,所以都唔會落太多多餘嘅調味料,而且舖頭裝修簡單,坐落去好舒服好清新。希望大家去開荃灣嘅話,都可以嚟試一試下,因為老闆嘅堅持
⭐️鹽酥雞 + 台灣蓬萊米 + 開胃菜
⭐️台灣腸
⭐️ 甜不辣
希望大家去開荃灣嘅話,都可以嚟試一試下,因為老闆嘅堅持同埋用心,係可以完完全全係食物上反映到出嚟!支持