📍#一鼎‧台式火鍋 (MOSTown新港城中心(4期)) (馬鞍山)馬鞍山鞍祿街18號MOSTown新港城中心(4期)2樓2001號舖♡人均消費: $768 @ 2▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今日去到馬鞍山食台式火鍋!叫咗#澳洲200日穀飼牛吃到飽套餐,成人$349 ,食120分鐘~ 湯底叫左 #膠原豬王骨鍋 #台灣麻神鴨血鍋肉類方面🥩有一鼎穀飼牛、澳洲純和牛、澳洲200日穀飼牛、青花椒長牛舌,幾款肉類都非常好食,但我最欣賞既係澳洲純和牛,佢既雪花比其他更多,牛味亦較濃,落麻辣湯底都仍然食到牛味,非常不錯海鮮方面🦞有鮮味大蜆、超鮮生蠔、一鼎鮮蝦超鮮生蠔,任食火鍋嘅生蠔每次都要好似試伏咁試。但呢次嘅生蠔唔單止唔會臭,更加粒粒飽滿有淡淡嘅蠔味👍🏻而且仲有露筍和牛串、金菇和牛串、豚肉小露筍,選擇豐富之餘,都幾好食添!仲有龍師傅招牌韭菜鮮肉水餃,水餃皮夠晒薄,好食!一鼎鹽酥雞非常嫩滑juicy嘅炸雞,雖然係任食火鍋,但係呢件炸雞我哋總共叫咗6件😂 炸粉唔算厚,雞肉一啲都唔乾,每一件都熱辣辣 真係好好味白神泡生啤任食火鍋竟然有高級嘅suntroy premium 生啤任飲😲作為一個鍾意飲酒嘅人,

♡人均消費: $768 @ 2

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

海鮮方面🦞有鮮味大蜆、超鮮生蠔、一鼎鮮蝦

一鼎鹽酥雞

白神泡生啤
任食火鍋竟然有高級嘅suntroy premium 生啤任飲😲作為一個鍾意飲酒嘅人,就會知道呢隻啤酒比起其他任食嘅火鍋啤酒高級幾多。呢家竟然係任飲呀!回本靠呢鋪啦!

仲有多款免費嘅手搖飲品,例如黑糖珍珠奶茶、奶蓋茶、冬瓜茶鮮奶等等,一邊食火鍋豆腐一邊飲手搖飲品係一種享受,而且質素仲非常唔錯!推薦💓🤩‼️

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️