店入面好有心思掛滿日式街頭小燈籠,咁岩我個位隔離仲掛左d超人面具,兒時回憶飛哂出黎。▫迷你吞拿魚蓉海膽丼一見到忍唔住wow左出聲,講明迷你,但係又足料到完全睇唔到下面d飯呀,唔會食到下面就無哂d料,啖啖都係濃郁既海膽同埋吞拿魚蓉▫️岩鹽燒築地赤魚心血來源想食魚,赤魚為日本深海魚,油脂分佈均勻,肉質細膩紮實,帶油脂,沒腥味,鹹甘透鮮,又想講下一夜干是源自方今日本北海道獨有的制魚方法,當地漁民為了保存鮮魚,漁民將新鮮的漁獲洗淨並去除內臟,並浸泡於18%~20%的鹽水中,再於北海道的冷風中風乾一夜,魚肉本身會變得更紮實,較不會產生魚腥味,正因為只經過一個晚上乾燥方式做成的漁產品稱為"一夜干"。▫️美國牛柳粒溏心蛋石鍋飯食個位人兄食得好開心呀,不斷讚d牛柳粒燒得好林,好嫩,其實講真擺係石鍋入面既牛柳粒真係好容易變到overheat左,廚房係選牛同烹調上都花左功夫,先可以令到客人津津樂道。▫️煙肉荔枝卷呢個配搭好新鮮,有趣有趣,甜甜地,唔知點解甜味會中和左少少個熱氣既感覺另外,仲叫左明太子醬燒玉子串、燒秋葵,呢個正常野,正常發揮,食番碟蔬菜調劑下都係要既,仲叫左兩杯檸檬威士忌梳打、梅子梳打,梅子唔會有

▫迷你吞拿魚蓉海膽丼

▫️岩鹽燒築地赤魚

▫️美國牛柳粒溏心蛋石鍋飯

▫️煙肉荔枝卷

另外,仲叫左明太子醬燒玉子串、燒秋葵,呢個正常野,正常發揮,食番碟蔬菜調劑下都係要既,仲叫左兩杯檸檬威士忌梳打、梅子梳打,梅子唔會有藥水味,可以丫。