2021-09-01 496 浏览
位於上環半山區隱蔽小店,來到【我愛慢煮】普慶坊分店同朋友chill吓🍻入到店內環境空間算大,分上下倆層,雖然環境充滿浪漫情夠🥰但燈光非常暗淡,我地落了下層比較光嘅座位進餐!🍽餐牌都多選擇😊餐廳叫【我愛慢煮】當然點番個慢煮紅酒香草羊後膝🐐外皮好香脆,吃落肉質非常軟嫰,平時我好怕羊羶味,但哩個用慢煮红酒香草整,完全唔覺有羶味👍好喜歡點埋碟上柚子醬,吃落又另一種風味😋秘制保濕豬鞍架🐖可能我期望過高,哩個豬鞍架有些失望😔肉質比較乾身唔夠juicy,希望下次有進步!炸海鮮籃🍤有魚柳,鱿魚,有蝦同埋炸蠔,新鮮炸起金黄色,熱辣辣脆卜卜,🍤同🦑吃落香口又彈口,其它中規中矩🍺咁多炸物餸啤酒一流👍海鮮芝士忌廉菠菜苖🧀芝士忌廉其實都夠多,但可惜唔夠creamy,汁比較稀😔慢煮紅酒梨🍐朱古力布朗尼🍫🍰配意大利雪糕🍨用红酒🍷慢煮梨夠特別👍吃落爽脆🍐梨吸收红酒香味,再點暖暖地红酒sauce,配上暖泣泣朱古力布朗尼加雪糕😋味道好配搭,哩個甜品好滿足👍荔枝接骨木花特飲🍹果味清新🌱茘枝肉鮮甜比利時修道院啤🍺酒精度7.5%金黄淡琥珀色,泡沫豐富,有花果,麥香味,先甜後微苦總括來講環境舒適,好適合靜靜地傾吓計,食物唔算樣樣

秘制保濕豬鞍架🐖

炸海鮮籃🍤

海鮮芝士忌廉菠菜苖🧀
芝士忌廉其實都夠多,但可惜唔夠creamy,汁比較稀😔

慢煮紅酒梨🍐朱古力布朗尼🍫🍰配意大利雪糕🍨

荔枝接骨木花特飲🍹
果味清新🌱茘枝肉鮮甜

比利時修道院啤🍺
酒精度7.5%
金黄淡琥珀色,泡沫豐富,有花果,麥香味,先甜後微苦

總括來講環境舒適,好適合靜靜地傾吓計,食物唔算樣樣高質,今次個羊後膝同埋甜品飲品都有驚喜嘅,不過港島區既街道真係唔太熟路😂當日又落雨,我同朋友仲行錯路🚶‍♀️我地由西營盤港鐵出口起麻行了20分鐘左右先揾到😂下次都會去另一間(孖沙街)分店試吓嘅!

2021-08-31