【元朗】【抵食!非一般日式餐廳】星期日做孝順女,同媽咪去左元朗買餸,行到攰左,又新街揀左間餐廳食下午茶,其實午餐都未食,睇左餐牌原來好抵食,叫到放題咁都唔會好貴。午餐下午茶餐晚餐都有唔同餐牌,個人覺得食物質素不錯,價錢便宜,見到好多人叫拉麵,50蚊唔洗仲包熱飲,仲平過茶餐廳。雖然名叫野川拉麵~深宵食堂,唔好諗住係日本居酒屋咁,佢裝修似韓燒餐廳,仲有個1:1 iron man係門口坐鎮。餐牌雖然真係主要食日本野,但都有啲其他野食下。唔洗加一,又有set,真係好抵食。──假日限定午餐──芝心牛角漢堡$98(包一杯$38特飲)~一半溶嘅芝士加上勁厚的漢堡扒,用左牛肉豚肉和雞肉製成,好有份量,媽咪話似用新鮮肉整自家製,多菜,加埋牛角包好脆,仲有一籃熱焫焫嘅薯條,同一口薯仔沙律。特飲:芝士奶蓋朱古力Oreo ~好驚喜!!味道媲美著名手搖飲品品牌,甜度啱啱好,跟呢個餐唔洗加錢真係好抵!!──追加小食──叫一個午餐就可以無限追加特價小食,有好多種類今次我淨係揀左刺身,因為我家姐超推薦!!我諗主要原因係個擺盤好似放題,其他小食炸物都好似放題會食果啲。每樣我都叫左兩份~但其實啲炸物都好吸引!!三文魚 $
【元朗】【抵食!非一般日式餐廳】

餐牌雖然真係主要食日本野,但都有啲其他野食下。
唔洗加一,又有set,真係好抵食。

──假日限定午餐──

芝心牛角漢堡$98
(包一杯$38特飲)

特飲:芝士奶蓋朱古力Oreo

──追加小食──

三文魚 $24 有3片

甜蝦 $24 有3隻

帶子 $32 有3片

──下午茶餐──

炸雞翼 拼沙律 $42

~雞翼都幾大隻,配薯仔什果沙律,包埋熱飲一杯

──滋味小食──

泰式鳳爪 $48

~冇骨,唔算辣,酸甜,開胃,好食!!