2020-10-15 2279 浏览
上环不嬲出名小店多,特别多系外国人经营嘅餐厅仔,专攻takeaway/light eat🌾前日喺上环做开嘢就喺同事介绍下去左间隐世同唔起眼嘅法式轻食小店食lunch🤪🥗Tea set (Salad with sandwich)呢个combo得下午茶时段先有🈹Salad可以喺自选salad bar拣一款,我就拣左Chicken grape walnut salad🥗意想不到嘅好味!原先以为会好dry😂但喺唔同口感嘅食物摆埋一齐又几夹👍🏻而且青提子嘅酸甜味令味道更fresh💕配埋walnut真系唔错,唔会感觉好似牛食草咁🤣Sandwich我就拣左Ham Cheese Sandwich🥪即刻焗翻热比我,中间嘅Parmesan cheese味道浓郁有拉丝嘅效果,面包外脆内软😋推介👍🏻虽然店面唔起眼,但入面五脏俱全,有好多食物材料卖🧀🥖而且除左沙律三文治外,仲有好多handmade法式tart同甜品卖,大家经过可以试吓喔🥰

Tea  set

Tea  set