2020-04-17 383 浏览
平時行番屋企,經過呢度,見到店面好特別,綠色亦特別搶眼,所以特別記得。依家基本上會出街嘅日子,都會去買啲嘢食,今次就支持呢間。疫情收7點,6點last order,剛剛好點得切,如果唔係又要搵過。外賣無折。剛好佢哋恢復再開門有堂食,都有啲人坐係度嘆緊嘢。環境好特別,周圍都有藝術品,亦有啲「大哥大」,呢啲都好特別。「冚唪唥」呢個店名,亦都夠哂地道,都一定係香港人開嘅店。呢啲sticker同樣特別,而且可以俾你拎走。周圍都有藝術畫,係黎自其中一位店主嘅手筆。一架車嘅部件都用到盡,做埋藝術品。先係滿滿嘅flat white,跟main 叫可以減15元。啡味可以,泡幾多,呢間特色飲品係凍飲,等遲啲天氣暖啲有機會黎試下先。我好鍾意佢個杯,自己畫做杯身,而且好厚身,唔駛再有托。煙三文魚酸忌廉比高包 配雜菜沙律,88元,三文魚勁大塊,bagel還好,cream非常滑,邪惡到爆,相信堂食會更好,沙律正常。忌廉黑松露野菌意大利粉,108元,呢個要讚,全程拎住外賣都聞到個陣黑松露味。入口非常滿足,好夠味,而且味道好均勻。有一點我欣賞係用外賣盒係紙盒,比膠盒好好多。

呢啲sticker同樣特別,而且可以俾你拎走。

有一點我欣賞係用外賣盒係紙盒,比膠盒好好多。