2022-08-10
▫️蟹肉三文魚籽沙律配牛蒡漬、芥末魷魚蟹肉配上酸酸的汁,很開胃,三文魚籽又夠新鮮,一d都唔腥,牛蒡好夠幼做到好爽口既口感,平時街市見親都好粗,醬汁又滲透左牛蒡,咬落係出汁架▫️時令刺身4點深海池魚新鮮,厚身口感十足拖羅入口即溶,吞拿魚本身的脂油滲出來,豐富整個味蕾赤蝦很肥美又新鮮,師傅很好手勢,把蝦腸清楚得一乾二淨帶子好嫩口呀,帶少少檸檬汁味▫️黑魚子海膽蟹肉蒸蛋匙羹一拎起第一啖蒸蛋,黑魚子及海膽自然地遍佈左個蒸蛋,份量好夠,每啖都一定有其中一樣配上滑嘟嘟既蛋▫️蒸鱈場蟹用清蒸既方法保持蟹的鮮味,配合酸醋汁,清清地食蟹肉,保持左蟹既原汁原味▫️喜之次簡簡單單鹽燒,燒到魚皮脆脆的,魚肉好滑,好有鮮味,感覺似食油甘魚鮫,啖啖都有魚脂油滲出來▫️浜燒鱈場蟹腳其實對於咁懶既我,餐廳拆開左一隻隻蟹腳,真係一個福音呀,好輕易就可以食到蟹肉,唔洗等到d蟹肉凍哂,▫️蟹甲羅燒配多士呢個真心推薦,等左成晚就係為左呢個,好味到顛左,廚師都好細心咁解釋話將呢道排後少少,等我地唔會一開始就飽左▫️A5和牛烏冬臨尾來一個點綴,原來A5和牛配熱湯入面食都食得出佢同其他牛既分別,一d都唔覺得浪費左▫️湯品少少地清一清喉嚨,添上的好圓
▫️時令刺身4點
深海池魚新鮮,厚身口感十足
拖羅入口即溶,吞拿魚本身的脂油滲出來,豐富整個味蕾
赤蝦很肥美又新鮮,師傅很好手勢,把蝦腸清楚得一乾二淨
帶子好嫩口呀,帶少少檸檬汁味
▫️黑魚子海膽蟹肉蒸蛋
▫️蒸鱈場蟹
▫️喜之次
▫️浜燒鱈場蟹腳
▫️蟹甲羅燒配多士
▫️A5和牛烏冬
▫️湯品
少少地清一清喉嚨,添上的好圓滿既飽足感。
▫️甜品
廚師好有心機咁畫到個甜品伴碟好靚呀,蕨餅好好味呀,特別係黑糖味,平時我好怕太甜,但佢出色過粒抹茶味。