在中環shopping 一輪以後,朋友帶左我去吃雲壽司,這是繼銅鑼灣第二間分店。$198 set 可以響30款壽司自選12件,有齊壽司和軍艦,今次我就order左吞拿魚、三文魚、油甘魚、池魚、帶子、北寄貝、火炙三文魚、牛油果沙律,最鐘意個吞拿魚、芥末八爪魚🐙和油甘魚🐟,肉質和油脂分佈平均,おいしい(好吃)。八爪魚都幾大粒,混入芥末,味蕾感受一次又一次的衝擊。朋友的是壽司就點了甜蝦、八爪魚、腐皮、火炙金線鯛、火炙帶子、蔥吞拿魚腩、沙律牛油果軍艦、蟹棒,看起來都十分新鮮,朋友話個吞拿魚腩軍艦加入了蔥花提升香味,金線鯛口感軟滑,不是常常會育到。另外我們點了個蟹籽沙律,爽脆的青瓜絲,配上海量蟹籽,味好鮮又脆,作為餐前小食不錯。以呢個價錢,在中環吃到如此高質的壽司,的確不錯,我仲留意到有Omakase ,下次再來過。